Belföld

Menczer: Európa Kínában áll sorban a vakcináért

Menczer Tamás videóbejegyzésében reagált a baloldal által generált vakcina-vitára. Az államtitkár videójában rámutatott: azt, hogy Európának kell-e a kínai vakcina, jól mutatja, hogy miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, néhány órán belül tizennégy európai ország jelentkezett a kínai gyártónál. Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét.

Menczer: Európa Kínában áll sorban a vakcináért
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az államtitkár azt mondta: a külügyminisztériumban is égtek a vonalak, európai politikusok kérdezték, mi ez, és miért nem tudnak róla. Menczer Tamás beszámolója szerint a karácsonyi napokban szervezték meg a magyar orvosok kiutazását. Ők az érkezést követően megkezdték a kéthetes karanténjukat a kínai szabályoknak megfelelően.

A karantén időszaka alatt dokumentumokat elemeztek és videokonferenciákon vettek részt, majd a karantén lejártával megkezdték a helyszíni vizsgálatot.

Objektum doboz

Szombaton pedig egyikük úgy nyilatkozott: mindent meg tudtak nézni Kínában, amit meg akartak nézni, és elégedettek az eredménnyel. Majd meghozzák a döntésüket, akármi is lesz az, én nekik hiszek – fogalmazott az államtitkár. Magyarországon az oltás önkéntes – emlékeztetett Menczer Tamás, aki mindenkit arra biztatott, hogy – amint ő is tette – regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Aki regisztrált, előnybe kerül – jelentette ki az államtitkár, hozzátéve: minden élet számít!

Kapcsolódó írásaink

Brüsszel nem küld elég oltóanyagot

ĀHa csak a brüsszeli beszerzésre számítunk, akkor nem lehet feloldani a korlátozásokat és a kijárási tilalmat - hangsúlyozta a Kormányzati Tájékoztatási Központ