Belföld

Közösen dolgoznak tovább a családokért

Szakmai megállapodást kötött a NOE és a Kincs

Együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs). Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke kifejtette: a megállapodást a két szervezet a cselekedeteivel már korábban megkötötte, ám egészen mostanáig nem foglalták írásba.

A jelenlegi együttműködésük alapja a közös célokban és az egymást támogatni képes profilokban keresendő, tette hozzá, megjegyezve, hogy a gyermek, a család mindkét szervezet számára érték, és míg a Kincs szakmai elemzéseket végez, a NOE a 15 ezer tagcsaládja révén segíti a Kincs kutatásainak lebonyolítását. A visszajelzéseket a Kinccsel kötött megállapodás alapján most rögzített mederbe terelik, és az intézet szakmaiságával erősödnek tovább.

Fűrész Tünde, a Kincs elnöke örömét fejezte ki, hogy a 2010 óta tartó együttműködést immár hivatalossá tették. Megemlítette: a Kincsben a családpolitikai intézkedések megalapozottságát figyelik, ebben elméleti szinten az egyetemekkel, míg gyakorlati szinten a családszervezetekkel tudnak együttműködni.

„Egyre népszerűbb a nagycsaládos életforma, és egyre többek vágyában szerepel” – jegyezte meg Fűrész Tünde. Hozzátette: a tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest több mint tíz százalékkal nőtt a harmadikként megszülető gyerekek részaránya.

A Kincs elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar családpolitikának vannak olyan elemei, amelyek kiemelten támogatják a nagycsaládosokat, példaként a családi adókedvezményt, a csokot, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását és a négygyermekes anyák szja-mentességét említette.

Kapcsolódó írásaink