Belföld

„Adóemelésre, az emberek megsarcolására használja a rendkívüli jogrendet Pikó András”

Felháborítónak tartjuk, hogy a közelmúltban életbe lépett rendkívüli jogrendet Józsefváros baloldali polgármestere a kerületiek megsarcolására, adóemelésre használja fel – jelentette ki a Józsefvárosi Fidesz lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

„Adóemelésre, az emberek megsarcolására használja a rendkívüli  jogrendet Pikó András”
Pikó András
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint írják, Pikó András egyszemélyben döntött úgy, hogy adókkal sújtja az amúgy is egyre nehezebb helyzetben lévő, sok józsefvárosi lakónak munkahelyet biztosító kerületi vállalkozásokat, illetve magánszemélyeket. A baloldali városvezetés növeli az építmény-, telek- és kommunális adót, azt remélve, hogy ezzel a baloldali városvezetés közel 170 millió forintos bevételhez jut.

Hangsúlyozzák, a Pikó András vezette önkormányzat ezt a pénzt – családonként mintegy 10 ezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki, ebben a koronavírus okozta, mindenkit sújtó helyzetben. Egy olyan nehéz időszakban, amikor nem az emberek megsarcolása, hanem épp ellenkezőleg, az emberek támogatása, az egészség és a munkahelyek védelme lenne a legfontosabb.

Kiemelik, hogy miközben a kormány közterheket enged el, hitelmoratóriumot hirdet, adókat csökkent, ingyenessé teszi az internetet, a családokat, vállalkozásokat, munkahelyeket védő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy megvédje a munkahelyeket, és segítse a gazdaságot, Józsefvárosban Pikó András a megszokott baloldali recepthez nyúl, és megszorításokat vezet be.

Érdemes visszaemlékezni arra, hogy az önkormányzati választásokat követően az új vezetés legelső intézkedései közé tartozott, hogy jól fizető pozíciókat hozott létre a baloldali képviselők részére. Pikó András által végrehajtott korrupciógyanús ügylet miatt eddig 60 millió forintra büntették az önkormányzatot. Csak ezek a tételek összesen 250 millió forintjába kerültek a józsefvárosiaknak.

Felszólítjuk – az elmúlt egy évben a kampányígéreteiből semmit meg nem valósító – Pikó Andrást, hogy a józsefvárosiakat megsarcoló rendeletet vonja vissza, s ne a kerületiek zsebéből pótolja a kudarcos politikája miatt elfolyt költségvetési forrásokat! Pikó András ráadásul annak ellenére teszi mindezt, hogy a rendkívüli jogrend ideje alatt csak a járvánnyal összefüggésben illene döntéseket hoznia – hangsúlyozza közleményében a Józsefvárosi Fidesz.

Kapcsolódó írásaink