Belföld

Orbán Viktor: Aligha találunk példát arra, hogy egy miniszterből püspök legyen

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Balog Zoltán új dunamelléki református püspöknek megválasztásához - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Orbán Viktor: Aligha találunk példát arra, hogy egy miniszterből püspök legyen
A Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtökön 67 százalékos szavazattöbbséggel választotta püspökévé Balog Zoltánt
Fotó: MH/Purger Tamás

A Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtökön 67 százalékos szavazattöbbséggel választotta püspökévé Balog Zoltánt.

„Bár tudjuk, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, mégis gyakori tapasztalatunk, hogy a felelősséggel járó feladatok időről időre megtalálják a szolgálatra kész embereket. Olyanra viszont aligha találunk példát Magyarország történetében, hogy egy miniszterből püspök legyen” - írta gratuláló levelében Orbán Viktor.

Hozzátette: meggyőződése, hogy Balog Zoltán kivételes életútja és számtalan szolgálati helyen szerzett tapasztalata „nagy áldás lesz az egész egyházkerület és minden református testvérem számára”.

„Engedje meg, hogy megválasztása alkalmából tiszta szívből gratuláljak, püspöki szolgálatához sok erőt, bölcsességet és jó egészséget kívánjak!” - zárta levelét Orbán Viktor.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom