Belföld

A kormányt támadja, a tizenharmadik havi nyugdíjat vérlázítónak tartja Felcsuti Péter

Folyamatosan bírálja az Orbán-kormány gazdasági és szociális lépéseit Felcsuti Péter baloldali bankár, aki korábban aktív szerepet vállalt a Magyarországot majdnem csődbe vivő devizahitelezés felfuttatásában – számolt be a vörösbárókról szóló sorozatának újabb részében az Origo.

A kormányt támadja, a tizenharmadik havi nyugdíjat vérlázítónak tartja Felcsuti Péter
Felcsuti egyértelműen Gyurcsány Ferenc embere
Fotó: YouTube/ATV

Mint írták, Felcsuti egyértelműen Gyurcsány Ferenc embere, miután részt vett a Bajnai-párt, azaz az Együtt felépítésében, otthagyta a pártot, amikor az nem akart választási megállapodást kötni a DK-val.

Sokszorosan kötődik az 1990 előtti kommunista világhoz, amikor még munkásőr is volt, és ezt a kapcsolati hálóját használta fel a meggazdagodásra 1990 után. Felcsuti 1995 és 2000 között a Magyar Bankszövetség alelnöke, 2008–2009-ben elnöke volt.

A társadalmi igazságot szolgáló bankadó tíz évvel ezelőtti bevezetését dézsmának nevezte, és arról is dühösen nyilatkozott, hogy a kormány szakított a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány alatt is folyamatosan bírálta a kormány és a jegybank lépéseit.

Egyik nyilatkozatában például szociális és társadalmi válság rémével próbálta ijesztgetni az ATV nézőit, és teljes összeomlást jósolt. A Klubrádióban április elején a baloldal szokásos módszeréhez folyamodva adóemelést javasolt, egy úgynevezett szolidaritási adó bevezetését. A tizenharmadik havi nyugdíj visszaállítását egyenesen vérlázítónak nevezte.

Kapcsolódó írásaink