Belföld

Orbán Viktor: Kötelező lesz a korridor az átutazóknak

Orbán Viktor kormányfő az operatív törzs ülésével indította a csütörtöki napot.

Orbán Viktor: Kötelező lesz a korridor az átutazóknak
Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Nagy baj még nincs, a koronavírus-járvány második hulláma még nem kezdődött meg, de az Európai Unió tett egy javaslatot, hogy nyissuk meg hazánk határait 14, nem uniós ország állampolgárai előtt - mondta el a kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Az operatív törzs ülésén az a döntés született, hogy Magyarország visszaállítja az átutazók számára a kötelező korridorhasználatot - jelentette be a kormányfő. Ez azt jelenti, hogy ezt a folyosót kell használnia mindenkinek, aki átutazik Magyarországon, ahogyan az a járvány tetőzésének időszakában is volt.

"Az uniónak azt a kérését, hogy az unión kívüli országokbük is engedjünk be polgárokat, Szerbia kivételével nem tudjuk egyelőre teljesíteni, mert az ellentétes lenne a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével" - emelte ki Orbán Viktor.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom