Belföld

Boltokban is kötelező lesz az arc eltakarása Budapesten

Április 27-től, ahogyan a BKK járatain, úgy az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása Budapesten.

Boltokban is kötelező lesz az arc eltakarása Budapesten
Április 27-től Budapesten számos helyen kötelező lesz a maszkviselés (Képünk illusztráció)
Fotó: Fotostand / Schmitt / Fotostan

Közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be Karácsony Gergely, hogy jövő hétfőtől – vagyis április 27-től – már nem csupán a BKK járatain, hanem az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása.

„A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése.” - írja a bejegyzésben a városvezető.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden közleményben tudatta, hogy a héten, és az elrendelését követő első napokban a BKK munkatársai 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen több kiemelt fővárosi csomópontban. A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak - közölték.

Kapcsolódó írásaink

Országszerte gyártják az arcvédő maszkokat

ĀTöbbek között Zalaegerszegen, Szolnokon és Debrecenben is készülnek védőfelszerelések - A bölcsődék napja alkalmából polgármesterek kezdeményezték, hogy a keddi napot számítsák be a bölcsődei dolgozók munkavégzésébe