Belföld

Primitív, ocsmány üzenetet küldött Jávor Benedek

Novák Katalin elhatárolódást vár

Nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez Novák Katalin családügyi államtitkár, miután a főpolgármester által Budapest brüsszeli képviselőjének kinevezett Jávor Benedek botrányos posztot tett közzé a közösségi médiában.

Primitív, ocsmány üzenetet küldött Jávor Benedek
Az államtitkár reméli, hogy Karácsony Gergely levonja a következtetéseket
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„Az elmúlt évek során bizonyára volt alkalma megismerni pártjuk egyik alapítóját, ha mégsem, talán levelem segítségére lesz ebben, és így abban is, hogy időben felülvizsgálja korábbi döntését” – írta Novák, aki a Fidesz alelnökeként Rómában találkozott Silvio Berlusconival, a Forza Italia elnökével, korábbi miniszterelnökkel. A találkozóról készült felvételt Jávor a következő szöveggel osztotta meg: „Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy bungabunga (eredetileg ungabunga – a szerk.) parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett.”

A Fidesz alelnöke primitívnek, ocsmánynak és méltatlannak tartja az üzenetet. „Ön kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli, akik nem Önre szavaztak. Én 24 éve Budapesten élek,
és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát” – írta Karácsonynak Novák Katalin, hozzátéve, bízik benne, hogy a főpolgármester tájékozódik, levonja a következtetéseket, elhatárolódik párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak. „Ha már Niedermüller Péter kirekesztő kirohanását megvédte, ne kövesse el még egyszer ezt a hibát!” – buzdította a Párbeszéd politikusát, Jávor Benedek párttársát az államtitkár. Karácsony Gergely lapzártánkig nem reagált a megkeresésre.