Belföld

Fidesz: Az időközi választásra időzített csalástkészített elő az ellenzék Győrben

A bajai videó reprodukciója

Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-i időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP – jelentette be a Fidesz városi szervezetének alelnöke szombaton Győrben.

Fekete Dávid közölte, hogy tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon, és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna. Ez a 2013-as bajai akcióhoz hasonló videó – tette hozzá. Néhány ezer forintot ajánlottak fel a szereplésért, de volt, akit munkahelyének elvesztésével fenyegettek meg – mondta Fekete. A videót a január 26-i időközi választás előtt szerette volna nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat, ezáltal az eredményeket. Közölte azt is, hogy feljelentést tesznek az ügyben. Az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje, Pollreisz Balázs a Facebookon úgy reagált, szerinte a videó nem az ellenzék megbízásából készült, hanem a Fidesz–KDNP provokációja. Pollreisz a cáfolat mellett elismerte, hogy látta a felvételt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom