Belföld

Deutsch: Gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami a főpolgármester úr rendelkezésére áll

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője frappánsan reagált Karácsony Gergely azon Facebook-bejegyzésére, amelyben Áder János klímaváltozással kapcsolatos nyilatkozatát kritizálta.

Deutsch: Gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami a főpolgármester úr rendelkezésére áll
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő
Fotó: MH

Deutsch Tamás ugyancsak a Facebookon osztotta ki a főpolgármestert.

„Valaki szólhatna Karácsony úrnak, hogy tavaly októberben megnyerte az önkormányzati választást Budapesten, már ő a főpolgármester, és nem egy tüntikéző ellenzéki politikai aktivista. Nem először van ugyanis az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, ami főpolgármester úr rendelkezésére áll” - írta a kormánypárti politikus.

Objektum doboz

Karácsony Gergely a délelőtt folyamán ismét vitába szállt Áder Jánossal. A köztársasági elnök a Kossuth Rádióban beszélt a klímaváltozásról. Elmondta, hogy szerinte ebben a kérdésben nincs jobboldali és baloldali álláspont, közös megegyezésre van szükség. Hozzátette továbbá, hogy az új fővárosi vezetés által kikiáltott klímavészhelyzet csupán egy politikai retorikai fogás.

A főpolgármester erre próbált reagálni, de valójában úgy tette ezt, hogy - szokásához híven - nem mondott semmit az égvilágon, csak annyit, hogy nem az.

A végén pedig Karácsony hozzátette, hogy egyetért abban Áder Jánossal, hogy nincs jobb- és baloldali álláspont, csak tájékozottságban és tájékozatlanságban van különbség. Deutsch Tamás pedig rávilágított arra, hogy ez így van, csak éppen nem úgy, ahogy a főpolgármester gondolja.

Kapcsolódó írásaink