Belföld

Kiakadtak a BKV dolgozói, amiért elmaradt a beígért béremelés

Az év utolsó napjaiban sem került szóba a jövő évi béremelés a BKV-nál és több nagyvárosi közösségi közlekedési cégnél sem, holott a szakszervezet az elmúlt hónapokban többször is sürgette a tárgyalások megkezdését - közölte az Egységes Közlekedési Szakszervezet, amelynek tapasztalata szerint főleg ott feledkeztek meg a dolgozókról, ahol az önkormányzat élén váltás történt, és a cégvezetésben is várható személycserékről hallani - írja hétfői cikkében a portfolio.hu.

Kiakadtak a BKV dolgozói, amiért elmaradt a beígért béremelés
Hiába kezdeményeztek többször is tárgyalásokat a béremelésről a BKV dolgozói, a vállalat vezetése válaszolni sem volt hajlandó a megkereséseikre
Fotó: MH

„Úgy tűnik, teljesen megfeledkeztek az illetékesek a közösségi közlekedésben dolgozókról, legalábbis a béremelésükről” – állítja közleményben az ország több nagyvárosi szolgáltatójánál is jelen lévő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

A helyzet azért is különösen érdekes, mert Karácsony Gergely főpolgármester választási kampányában azt ígérte, megválasztása esetén béremelést fognak kapni a BKV dolgozói, ebből azonban semmi nem lett.

Az EKSZ elnöke, Naszályi Gábor nem is emlékszik olyan évre, amelyet úgy zártak volna, mint a mostanit, vagyis, érdemi bértárgyalások nélkül.

A szakszervezeti vezető rossz tapasztalatként a BKV-t emeli ki, amely – szerinte – most olyan, mintha nem is lenne vezetője. Az EKSZ több alkalommal is felszólította Bolla Tibor vezérigazgatót, hogy álljon ki a dolgozókért, tegyen béremelési ajánlatot, hogy mielőbb le lehessen zárni az egyezkedést, s az emberek a jövő év elejétől már a megemelt bérüket kaphassák, Bolla azonban nem válaszolt.

„Vége az évnek, s a BKV dolgozóknak fogalmuk sincs, kapnak-e egyáltalán valamennyi emelést, ezért egyre nagyobb a zúgolódás” – mondta az elnök. Az EKSZ tapasztalata szerint olyan, mintha a városvezetésben bekövetkezett váltás óta a BKV vezetői csak a saját pozíciójuk megtartásával foglalkoznának, s azok sem törődnek a dolgozók jövő évi béremelésével, akiknek ez kötelességük lenne.

Kapcsolódó írásaink