Belföld

Művészhez méltatlan stílusban beszélt a kultúráról Nagy Ervin

Dömötör Csaba a Facebookon reagált Nagy Ervinnek arra az RTL Klub egyik műsorában elhangzott fenyegető és közönséges hangvételű nyilatkozatára, amelyben a színész a kulturális törvény módosításáról beszélt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint sajnos, amit a színész előadott állítólag a kultúra érdekében, az nem kultúra vagy kreativitás, hanem csak útszéli stílus.

Művészhez méltatlan stílusban beszélt a kultúráról Nagy Ervin
Nagy Ervin elképesztő stílusban beszélt a televízióban
Fotó: RTL Klub

„Szomorú dolog ez. Nagy Ervin a kultúra védelmére hivatkozva képződményezik, pöcegödrözik és mocsoládézik. Azt is mondja, hogy a politika ellen is használhatják majd a »kreatív energiáikat«. Amit bemutatott, az nem kultúra, és nem is kreativitás, hanem szimpla útszéli stílus. Ezt az ellenzéki provokátoroktól megszoktuk, de a művészektől nem ezt reméljük, bármit is gondoljanak az ország dolgairól” - írta Facebook-oldalán Dömötör Csaba, miután szembesült Nagy Ervin művészhez méltatlan szavaival.

Objektum doboz

A közismerten balliberális elkötelezettségű színész szerint „nem volt jó ötlet rálépni a művészek bütykére. Nagyon rossz ötlet volt, mert ha a kreatív energiáikat elkezdik használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek.”

"Pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet, amit én ámulva-bámulva nézek, nagyon rossz a túlélőjének lenni. Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési s*ggnyalónak a hozzászólása. Olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek, akikre nem szokták rásütni, hogy 'ez állandóan ott van a baloldali tüntetésen, meg ez liberális bérenc', meg ilyeneket, nem. Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény – és most nem megyek egy bizonyos szint alá –, de egy ilyen ember hogy jön ahhoz, hogy minket, akit (ki merem jelenteni, hogy) egy ország szeret és tisztel – és ez nem nagyképűség, mert nem Kossuth-díjas vagyok és nem repkednek a díjak felém – egy ilyen típusú csávó azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz" – mondta a Katona József Színház színésze, akinek a Gothár ügy kapcsán a kormányzat kommunikációjáról volt csak érdemi véleménye az indulatos nyilatkozatában.