Belföld

A Mi Hazánk Mozgalom is önálló jelöltet indít Győrben

Géber József néprajzkutatót és erdőgazdálkodót jelöli Győr polgármesterének a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be a párt elnöke sajtótájékoztatón kedden a megyeszékhelyen.

A Mi Hazánk Mozgalom is önálló jelöltet indít Győrben
Géber József néprajzkutató, a Mi Hazánk Mozgalom győri polgármesterjelöltje (b) és Toroczkai László, a párt elnöke a győri városháza előtt tartott sajtótájékoztatójukon 2019. december 10-én
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Toroczkai László elmondta, hogy Győr az idei önkormányzati választások során a botrányok, a korrupció és a politikai zsarolások szimbólumává vált, amely az egész országban rányomta a bélyegét a választásra.

A Mi Hazánk Mozgalom tavaly hirdette meg a harmadik utat, amelynek lényege, hogy "se Gyurcsány, se Orbán", és ez Győrben vált igazán szükségessé, ahol egy tisztességes és rendpárti polgármester kell a város élére - fogalmazott.

Hozzátette, hogy ez nem lehet a "balliberális tömb" által támogatott jelölt, mert a "korrupciós és magánéleti botrányokkal tarkított Fideszt nem válthatja le egy korrupciós ügyekkel, magánéleti botrányokkal és politikai zsarolással felcímkézett balliberális tábor".

Az az oldal semmivel sem jobb, mint a Fidesz, ezt lehet látni Budapesten, amely "vörös rongyokba öltözhetett" a választás után, ahol "azonnal elkezdték a közpénz fosztogatását, a kassza kiürítését, az osztogatást" - mondta a pártelnök. Nem szeretnénk, ha hasonló történne Győrben, mint Budapesten - szögezte le. A harmadik út a rendről és a tisztességről szól, amelyre Győrben "óriási szükség van", és erre Géber József garancia lehet - mondta.

Toroczkai László az ötvenéves Géber Józsefről azt mondta, hogy háromgyermekes családapaként egész élete garancia lehet arra, hogy Győrben is tisztességes polgármestert válasszanak. Géber József azt mondta, hogy adventben várunk a fény megszületésére, de Győr egy megújulást is vár, amelyhez szeretne polgármesterjelöltként, később pedig polgármesterként hozzájárulni. Elmondta, hogy megválasztása esetén kivezetné a várost "abból a mocsárból, amelybe az elmúlt években került". A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Géber József jelölti programját később ismertetik.

Kardiológus főorvost indít a Fidesz-KDNP

Mint korábban megírtuk, Dézsi Csaba András kardiológus főorvost, önkormányzati képviselőt jelöli Győr polgármesterének a január 26-i időközi polgármester-választásra a Fidesz és a KDNP. Olyan jól ismert, köztiszteletben álló embert jelöltek Győr polgármesterének, aki több mint 25 éve politikai közösségük tagja, 1994 óta megszakítás nélkül, már a hetedik ciklusban Győr Nádorváros városrészének egyéni választókerületben megválasztott önkormányzati képviselője.

Emellett Dézsi Csaba Andrásnak vezetői tapasztalata is van, osztályvezető főorvos a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályán - tette hozzá. Dézsi Csaba András múlt pénteken sajtótájékoztatón hangsúlyozta: polgármesterként nyitott városházát képzel el, ahol együtt gondolkodva a győri polgárokkal, civil és szakmai szervezetekkel, valamint a különböző korosztályokat képviselő egyesületekkel újfajta stílust meghonosítva fejlesztik a várost. A polgármesterjelölt úgy fogalmazott: "szívügyem Győr".

Ellenfelük - a balliberálisok győri polgármester-jelöltje - MSZP-s lehet. Miután a balliberálisok októberi közös jelöltje, Glázer Tímea bejelentette, hogy nem fog újraindulni a tisztségért, azoknak új jelöltet kellett találniuk. Sajtóértesülések szerint ez nem más lesz, mint Pollreisz Balázs, a győri szocialisták elnöke.

Kapcsolódó írásaink

„Szívügyem Győr!”

ĀDézsi Csaba Andrást jelöli Győr polgármesterének a Fidesz-KDNP, a kardiológus főorvos több mint 25 éve politikai közösségük tagja, már megszakítás nélkül a hetedik ciklusban önkormányzati képviselő

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom