Belföld

Adóemeléssel kezdi meg működését az ellenzéki összefogás jobbikos polgármestere Egerben

Mirkóczki vádaskodik

„Eger több száz milliós fejlesztési tartalékkal rendelkezik, a város idei költségvetése pedig olyan „álomköltségvetés”, amit bármely megyeszékhely megirigyelhet. Nem tudjuk, honnan veszi a polgármester ezeket a számokat, amelyekre bizonyítékot egyébként még nem mutatott be” – mondta lapunknak Oroján Sándor önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) arra reagálva, hogy az új, jobbikos polgármester, Mirkóczki Ádám százhúszmilliós tartozásról és a Modern Városok Program hiányzó hétmilliárdjáról beszél.

Adóemeléssel kezdi meg működését az ellenzéki összefogás jobbikos polgármestere Egerben
Fotó: MH

Oroján leszögezte, stabil gazdálkodással adták át Egert, és mivel az éves bevételek kilencven százalékban rendszerint teljesülnek, még jelentős pluszösszegekre lehet számítani idén. Vitatott elszámolási tételek ugyanakkor előfordulhatnak, olyan költségek, amiket okkal nem akart kifizetni az előző városvezetés, vagy még le nem járt, időközben keletkezett kifizetetlen számlák, de a polgármester által emlegetett jéghegy nem létezik – jelentette ki a képviselő. Azzal kapcsolatban, hogy Mirkóczki az idegenforgalmi adó négyszázötvenről ötszáz forintra való emelését terjesztette elő, Oroján Sándor lapunknak rámutatott, a kormánypárti városvezetés hat éve alatt nem volt adóemelés, sőt adótételeket vezettek ki. Ezzel szemben az ellenzéki összefogás adóemeléssel kezdi tevékenységét, noha a választási kampányban erről nem esett szó – mondta a képviselő, hozzáfűzve, ez a lépés nagy hátrányt jelent majd annak a több ezer egri családnak, amely az idegenforgalomból él, és csökkenti a város turisztikai versenyképességét is.

Kapcsolódó írásaink

Káosz a jobbikos tisztújítás körül

ĀA baloldallal való együttműködést hozó irányváltás még mindig belső feszültségeket okoz– mondta lapunknak Deák Dániel elemző Jakab Péter elnökjelölt visszaléptetéséről

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom