Belföld

Korrupciós botrányba keveredett MSZP-s politikusnak adott pozíciót Márki-Zay

Bár rendszeresen bírálja más városok, főként a budapesti kerületek ellenzéki politikusait Márki-Zay Péter, amiért azok erkölcsileg megkérdőjelezhető figurákat juttatnak pozíciókhoz az általuk vezett önkormányzatokban, a jelek szerint ő ugyanezt teszi Hódmezővásárhelyen. Sajtóértesülések szerint Márki-Zay kezdeményezésére kapott helyet a város Lakásügyi Tanácsadó Testületében az idén tavasszal korrupciós botrányba keveredett MSZP-s politikus, Nagy Ernő

Korrupciós botrányba keveredett MSZP-s politikusnak adott pozíciót Márki-Zay
Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester
Fotó: MH

Novemberi rendes ülésén a hódmezővásárhelyi közgyűlés az újjászervezett Lakásügyi Tanácsadó Testület Márki-Zay Péter előterjesztésére tagjai közé választotta a szocialista Nagy Ernőt, a grémium korábbi elnökét – írja a promenad.hu

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a helyi Fidesz idén februárban hozta nyilvánosságra, hogy tudomásuk szerint az MSZP-s képviselő a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökeként a lányának akart átjátszani egy főtéri önkormányzati lakást, áron alul, többszörösen jogszabálysértő módon, és megkerülve a közgyűlést.

Az ügyben a nagyobbik kormánypárt helyi szervezete feljelentést tett, melynek nyomán nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nagy Ernő később – bár a lakásmanipuláció tényét tagadta – azt elismerte, hogy többször is „hibát követett el”, amiből „levonta a tanulságokat”, majd azt is bejelentette, hogy a lánya visszalép a szóban forgó lakás megvásárlásától.

A szocialista politikus áprilisban még arról beszélt, belefáradt a csatározásokba, ezért biztosan nem indul az őszi önkormányzati választásokon és visszavonul a politikától, most azonban úgy tűnik, meggondolta magát, mivel neve feltűnik a Lakásügyi Tanácsadó Testület tagjai közt.

Ahogy a promenad.hu cikke megjegyzi, Márki-Zay Péter az elmúlt hetekben több alkalommal bírálta az újonnan megválasztott ellenzéki polgármestereket (leginkább a főváros, valamint a kerületek vonatkozásában), hogy súlyos hibát követnek el, és aláássák az ellenzék hitelességét, amennyiben olyan személyeket ültetnek fontos, felelős pozíciókba, illetve olyanokkal kötnek szerződéseket, akik erkölcsi, jogi vagy politikai értelemben megkérdőjelezhetőek.

A városvezető ezek szerint Hódmezővásárhelyen vagy nem tartja érvényesnek ezt az elvet, vagy nem érzi úgy, hogy Nagy Ernő morálisan megbukott a lakásügy kapcsán.

Nagy Ernő felbukkanásának másik izgalmas szála, hogy ezek szerint mégiscsak erősnek mondható a szocialisták politikai befolyása a polgármester környezetében. Nem is olyan régen éppen erre hivatkozva történt meg az első komoly törés a Márki-Zay csapatában. A külterületi jelöltje, Barta Róbert bejelentette, kiszáll, nem vállal tovább szerepet a vásárhelyi önkormányzati munkában. Mindezt azzal indokolta, hogy „nem tudja tovább tolerálni az MSZP-s viselkedést, gondolkodást”, vagyis elege van abból, hogy a szocialisták „ennyire nyomulnak, mindenkit letaposva”.

Kapcsolódó írásaink