Belföld

Donáth Anna hallgatni próbál apja szexuális zaklatási botrányáról

A Tények újabb részletet közölt abból az interjúból, amelyet Donáth László egyik áldozata adott. A férfi szerint Donáth szinte vadászott a vékony, fiatal női dolgozókra.

Donáth Anna hallgatni próbál apja szexuális zaklatási botrányáról
Donáth Anna szereplése az az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Fotó: ATV

A Momentum európai parlamenti képviselője, aki korábban nagy lelkesedéssel beszélt a szexuális visszaélésekről (például arról, mennyire zavarja, ha idősebb politikusok a háta mögött összesúgnak), most hallgatásba menekült.

„Sopronban vagyunk, a soproni jelöltekről beszélünk, és amúgy minden hírt a felől kérdezzék meg, akiket a hír érint. Ehhez a hírhez semmi köze a soproni jelölteknek”  - válaszolta a TV2 Tények című műsorának kérdésére szó szerint Donáth Anna, figyelmen kívül hagyva, hogy ő nem soproni jelölt és a Tények éppen azért kérdezte,mert a hír őt érinti.

Természetesen nem önmagában azért, mert Donáth László az apja, hanem azért, mert a korábbiakban minden alkalmat kihasznált, hogy megszólaljon a szexuális zaklatások és a MeToo mozgalom kapcsán. Ezért is lenne elvárható, hogy akkor se bujkáljon és meneküljön hallgatásba, ha közvetlen családtagját vádolják kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek elleni szexuális visszaéléssel. 

Donáth Anna két hónappal ezelőtt még teljes mértékben elutasította a szexuális zaklatások minden formáját. Egy alkalommal még arról is beszélt a momentumos politikus, hogy kifejezetten zavarja, ha idősödő politikusok összesúgnak mögötte, milyen jól néz ki.

Az ifjú politikust az is mélységesen felháborította, hogy egy televíziós műsorba rendszerint nem a téma miatt, hanem azért hívták, mert fiatal nőként a nézők számára eladhatóbbnak tartották. Nem maradt ki a beszélgetésből a MeToo-kampány sem, amiről a momentumos politikusnak akkor még igencsak karakteres véleménye volt.

A MeToo-mozgalom azért fontos, mert rávilágított a szexuális zaklatás témájára- és ennél is mélyebbre ásott a témában, aláhúzva, hogy nem lehet egyértelműen definiálni a zaklatást, mert annak határa minden embernél máshol van.

Kapcsolódó írásaink