Belföld

Tarlós: Karácsony tapasztalatlan, közveszélyes munkakerülő

Tarlós István szerint az ellenzéki főpolgármesterjelölt-előválasztás közjogilag értelmezhetetlen, de kétségtelenül látványos akció volt, azonban a főpolgármester az első pillanattól kezdve Karácsony Gergelynek szurkolt és annak örülne a legjobban, ha Puzsér Róbert is visszalépne, mert így lenne igazán szép megvédeni az eddigi eredményeit és a főpolgármesteri megbízatást.

Tarlós: Karácsony tapasztalatlan, közveszélyes munkakerülő
Közismert, hogy akkora probléma nincs sehol a parkolással, mint Zuglóban - mutatott rá Tarlós István
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Az a fő baj, hogy Gergely rendkívül rutintalan, nem is határozott egyéniség, hamar zavarba jön, olyankor kapkod, ezért könnyen ki is játsszák. Valósággal szlalomozik évek óta az ellenzéki széksorok között. Ha kell, vörös csillaggal is, ha kell, szivárványzászlóval is pózol” - jelentette ki ellenzéki ellenfeléről Tarlós István, aki szerint Karácsony a kijelentéseit tekintve akár egy sisakos kaméleon is lehetne.

A főpolgármester úgy látja, az ellenzéki előválasztás „nem választás volt, hanem egy magánrendezvény, aminek semmiféle közjogi relevanciája nincs, mert a legkevésbé sem kontrollálható egy kívülálló számára”.

„Tényleg Karácsonynak drukkoltam, nem viccből mondom, mert közülük egyedül az ő eddigi önkormányzati teljesítménye értékelhető ki. Megjegyzem, harminc éven át rengeteget kampányoltam, és a tapasztalataim alapján rettenetesen utálom a kampányokat. Annyi disznóságot és ostobaságot, hazugságot és rosszindulatot, mint ami egy politikai választási kampányban elhangzik, sehol nem találni az életben! Szóval Karácsonynak szurkoltam” - mondta Tarlós a Pesti Srácoknak adott interjúban, hozzátéve, hogy ha a zuglói polgármester „kikapott volna egy leszállópályán csúszkáló volt médiadívától vagy egy olyan embertől, akit a világon senki nem ismert, az tényleg a pályafutása azonnali végét jelentette volna”, így azonban „kivételesen egy-két hétre össze kellett szedje magát”.

Tarlós kiemelte, hogy jónak tartja, hogy Karácsony száll vele ringbe, mert a Párbeszéd társelnökének súlyos hagyatéka van Zuglóban, amelynek regnáló polgármestere. „Nem véletlenül panaszkodik előre, hogy őt mennyire fogják bántani és hogy ez karaktergyilkosság! Őt nagyon nyomasztják a polgármesteri ügyei. Arról nem is beszélve, hogy itt, a Fővárosi Önkormányzatnál öt éven át »közveszélyes munkakerülő« volt. A közgyűlések kétharmadán egyáltalán nem vett részt, abszolút nincs képben a főváros ügyeivel, jórészt jelen sem volt. 2018-ban a hozzászólásainak összidőtartama – nem tévedés, nézzék meg a jegyzőkönyvben! – 18 másodperc volt! Egy egész év alatt! Ráadásul Kálmán Olga egy erősebb személyiség és mégiscsak nő, még akkor is, ha műsorvezető korában sem lehetett tudni, hogy ezt mikor kéri ki magának és mikor bújik mégis amögé, hogy jaj istenem bántanak egy nőt” - emelte ki Tarlós, aki szerint a Demokratikus Koalíció jelöltjével, Kálmán Olgával nehezebb dolga lett volna.

Az előválasztási részvétel kapcsán a főpolgármester kijelentette: ahol a választópolgárok 95 százalékát nem érdekli egy előválasztás, ott olyan nagy leváltó hangulatról nehéz beszélni.

Tarlós ugyanakkor emlékeztetett, hogy az előválasztási kampányban elhangzott ígéretek ellenére egy regnáló főpolgármesternek a törvények értelmében nincs joga a kórházak és a mentőszolgálat átszervezésére, gyógyszertárak mindenfélére kötelezésére a főpolgármester által, üres lakások megadóztatására, fővárosi ingatlanadó kivetésére, a kerületek kötelezése évi száz lakás megépítésére.

„És nem rabszolgaként, lehajtott fejjel írom alá a szerződéseket, mint Karácsony Gergely! Ő ugye a zuglói parkolási szerződést nagy nyilvánosság előtt piszkos alkuk eredményének titulálta, miközben simán aláírta azt jó rabszolgaként, ahelyett, hogy élt volna a jogi és médialehetőségeivel. Ha visszaemlékeznek rá, én tavaly sorban dobtam vissza a metrótendereket. Sosem tiltották le a nyilatkozataimat, sosem kellett azt mondanom, hogy száz százalékig bízom olyan emberben, aki öt perccel korábban felmosta velem a padlót! Ez velük szokott előfordulni, tehát miért is én volnék az önállótlan? Hogy ez mennyire nem igaz, azt a Fideszben tudják a legjobban” - mutatott rá Tarlós István, aki arról is beszélt: Karácsony Gergely tulajdonképp becsapta a zuglói polgárokat. „Közismert, hogy akkora probléma nincs sehol a parkolással, mint Zuglóban. Ezért kínjukban hoztak egy határozatot, hogy június 13-tól ingyenes a parkolás a helyieknek, amíg a helyzet nem rendeződik, ami nem mostanában lesz. Ezt a határozatot a polgármester bejelentette, az emberek pedig azóta nem fizetnek és meglepődve veszik észre, hogy csúfosan megbüntetik őket, annak ellenére, hogy a határozat érvényben van. (…) Ez Karácsony Gergely zuglói modellje! Ő mondja mindig azt, hogy zuglói modellt kell az egész fővárosban megvalósítani. Hát, ahogyan az ottani gazdálkodási és jogi ügyek állnak, s már fizetésképtelenségi eljárást is kezdeményeztek az önkormányzat ellen a bíróságon, nem tudom, hogy fővárosi kér-e ebből a modellből. Nem véletlen, hogy Karácsony Zuglóban lassan két hónapja nem ad ki közérdekű gazdálkodási adatokat zuglói képviselőknek” - szögezte le Tarlós István, aki biztos benne, hogy Karácsony személy szerint nem korrupt ember. „De kevés a tapasztalata, össze-vissza beszél, nem tudja mit ígér, a kerületét sem képes vezetni. Közben olyanokat állítanak, hogy a fideszes többség miatt van káosz. Ezt miből számolták ki, hiszen 22 képviselőből 9 fideszes. Karácsony valójában nem bír a saját testületével sem, ő maga panaszolja, hogy a testület kilencven százaléka szembe megy vele. Azaz a szocialistákkal sem bír, akik egymással sem bírnak. Milyen ellenzéki összefogás ez? Az a fő baj, hogy Gergely rendkívül rutintalan, nem is határozott egyéniség, hamar zavarba jön, olyankor kapkod, ezért könnyen ki is játsszák. Mindezek ellensúlyozására viszont megszakítás nélkül gyengéden mosolyog. A parkolási ügyben aláírt szerződését nem tudom, hogy fogja tudni megvédeni. Ráadásul ő követelte írásban, hogy fizetőparkolást akar Zuglóban, ő akarta üzemeltetni, ő javasolta az övezeteket is, a díjakat is, ő kötötte a szerződést, majd mikor Zuglóban számon kérték rajta, bátor fővezér módjára a fővárosra mutogatott. Miközben a főváros egyetlen üzemeltetési szerződést sem kötött”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom