Belföld

Titokban Kínában járt az MSZP el­nöke

Tóth Bertalan hivatalos útra a Kínai Népköztársaságba utazott. A dolog érdekessége, hogy az út min­den egyes lé­pé­sét a le­hető leg­na­gyobb ti­tok­tar­tás övezte.

Titokban Kínában járt az MSZP el­nöke
Az MSZP kommunikációs válságterv kidolgozásával is megpróbálkozott arra az esetre, ha netán mégis kiderülne a titkolni próbált utazás
Fotó: Ripost

A legbelső MSZP-s pártkörökből származó információk szerint külön szocialista agytröszt döntött a kényes kínai utazás kommunikációs elhallgatásáról, a kampányfőnök Újhelyi István vezényletével - írta meg a Ripost, a „legbelső MSZP-s forrásokra” hivatkozva.

E források szerint az említett „agytröszt” úgy ítélte meg, hogy az európai uniós választási kampány finisében nem vetne jó fényt a magyar szocialisták elnökére, ha kiderülne, hogy titkos diplomáciai tárgyalásokat folytat a kínaiakkal. A szocialisták értékelése szerint ugyanis „bárki kiforgathatná, hogy az évek óta súlyos identitászavarral küzdő, folyamatosan Brüsszel kegyeit kereső párt elnöke éppen mostanában ölelkezik össze a  >>testvéri Kínával<<

A Ripost információi szerint az MSZP kommunikációs válságterv kidolgozásával is megpróbálkozott arra az esetre, ha netán mégis kiderülne a titkolni próbált utazás. Ebben felmerült, hogy magánútnak próbálnák beállítani Tóth Bertalan utazását.

Még osztani és szorozni is elkezdtek, hogy egy ilyen, több milliós költséggel járó pekingi út, akár csak egy négycsillagos szállodával kalkulálva, hogyan is „passzolhatna”  az MSZP-elnök ugyancsak szerényre sikerült vagyonbevallásához.

Végül azonban a bujkálást, a titkolózást választották - írta a Ripost.

Éppen ezért perdöntő jelentőségűek azok a fotók, amelyek nyilvánvalóan a szocialista pártelnök közvetlen környezetében készültek. A képek azt örökítik meg – igaz, hogy a cigarettaszünetben -, amikor a szocialisták elnöke egy, a testvérpártok számára rendezett, gondosan elkülönített szekcióban részt vett az Egy övezet, egy útnevű nemzetközi konferencián.

Annak a rendezvénynek egy különleges  -  a kommunista és utódpártok részére rendezett - „hátsó udvaráról” lehet szó, amelynek vezető fórumain a lehető legszélesebb körű nyilvánosság előtt 37 ország állam és kormányfője vett részt.

A szocialista titkolózásnak így nyilvánvalóan az lehet az oka, hogy ezen a diszkrét külön rendezvényen ma is egy „vörös testvérpárt” vezetőjeként invitálták meg pártvezérüket, Tóth Bertalant Pekingbe, mutat rá a Ripost.

Nagy kérdés, hogy az MSZP milyen kommunikációs fogással próbálja meg semlegesíteni a napvilágra került, kínos információt.

sdsd
A képek azt örökítik meg –amikor a szocialisták elnöke egy, a testvérpártok számára rendezett, gondosan elkülönített szekcióban részt vett az Egy övezet, egy útnevű nemzetközi konferencián
Fotó: Ripost

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom