Ajánló

Együttműködik a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért és a Károli Gáspár Református Egyetem

Gyakornoki program

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Károli Gáspár Református Egyetem tegnap Budapesten.

Együttműködik a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért és a Károli Gáspár Református Egyetem
Czine Ágnes, a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese és Fűrész Tünde, a KINCS elnöke az aláíráskor
Fotó: MH/Purger Tamás

Czine Ágnes, az egyetem rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettese köszöntőjében arról beszélt, hogy napjaink felgyorsuló világa próbára teszi az évszázadok során kialakult alapvető és fontos közösségek, a családok értékét, szerepét. Ezért a nevelés egyik feladata tudatosítani a gyermekekben a család, a házasság és a gyermekvállalás fontosságát. Kiemelte, fontos a munka, amelyet az intézet végez, azt, hogy a felmerülő nézetek, kérdések vizsgálatát felkészült szakértők elvégezzék, válaszokat alakítsanak ki.

Szükség van arra – folytatta –, hogy feltárják ennek a tradicionálisan fontos intézménynek a helyét, lehetőségét a modern társadalmi és gazdasági életben, és ezzel eligazodást nyújtsanak a szülők és a leendő szülők számára. Kitért arra, hogy az egyetemen most is dolgozik családszociológiai kutatócsoport, és az intézményben működik egy úgynevezett baba-mama szoba. Az együttműködésről szólva kifejtette: cél a szakmai kutatásokban való együttműködés, valamint a hallgatóknak gyakornoki program és szakmai gyakorlati hely biztosítása az KINCS-nél.

Kapcsolódó írásaink