Máté T. Gyula

Vélemény és vita

Se ágyamat, se agyamat!

Álláspont. „Én utálok gondolkozni!” – mondja egy plüssmaci a humorcsatorna augusztus 20-i műsorában.

Jogos, macerás az ilyesmi, susogós haverja is úgy van vele, hogy minek elmét törni, ha mindig mindenről csak a méz jut az eszébe.

Öntől, Kedves Olvasó, senki sem várja el, hogy a mézről gondolkodjon!

Önnek augusztus 20-án is elsősorban vásárlásról, hitelfelvételről, nyugati civilizációs értékekről, melegházasságról és a migránsok befogadásáról kell elmélkednie. Ha nagyon fárasztó, vehet hozzá popcornt és csavart szívószálas szénsavcukrot. Gyermekei fárasztó kérdéseire sem kell felelnie történelemről, magyarságról, igazságról vagy csak úgy az élet mikéntjeiről. Anyu, apu, miért? Pillecukrot mogyoróvajjal a kis szájába! És ami nagyon fontos: könyvet ne adjon a kezükbe! Az zavaró, egy átlag könyvoldal – már amennyiben nem celebek, főzőműsor-alapanyagok és szabad vegyértékű politikai reformerek diktálják – akár több megfontolandó gondolatot is tartalmazhat. A multikulturális élethez elég a pár másodperces reklám.

Ha a Tisztelt Olvasó most azt gondolja, hogy ez augusztus 20. körül csak azért jut az ember eszébe, mert anno ezeregyszáz évvel ezelőtt nem ezt álmodta meg az államalapító Szent István – nos, nagyon jól gondolja! Akkor sem téved nagyot, ha számba veszi az Árpád-háziak küzdelmét, nagyjaink harcát Mátyástól Kossuthig a függetlenségért, önrendelkezésért, állami és egyéni szabadságért. Megkockáztatom: a humanista műveltséget terjesztő Vitéz János püspök szemei előtt sem Dopeman emelkedett strófaalkotása lebegett, amikor a majdani művelt jövőről elmélkedett. Sőt, talán Kazinczy Ferenc sem azért vágott bele a nyelvújításba, hogy az mára a Dzsenifer és Dzsasztin személynevekben csúcsosodjon ki. Ostoba divaton persze kár rágódni, érdekesebb az, hogy tegnap a mindenható Facebookon egy ifjú hölgy majdani gyermekei névadását – Gandalf, Radamesz és Pamína, nemtől függetlenül, nem kell korlátozni a majdani identitást – azzal indokolta, hogy ezek a „nyugati civilizáció által elfogadottak”. Aztán ennek az eszmefuttatásnak a jegyében szórt szitokáradatot Orbánra, aki kirekeszt minden másságot, és nem fogadja be a menekülteket – ő egyébként megtenné, van is egy afgán család az utcában, de hát akkor fel kellene áldozni a zeneszobát, férje játékkuckóját és a két kutyus simisarkát. Azonban majd jön a „civilizált Nyugat”, az Európai Unió és a Csillagok háborúja összes sztárja, és megmenti Magyarországot. Nem leszünk „keletre kacsingató, elszigetelt kalózállam”, de nem ám.

Utóbbi ünnepi idézet egyébként már Molnár Csaba DK-alvezértől származik. Ezt kell sulykolni, ez a követendő vélemény! Csak ez, és semmi más! Természetesen a véleményszabadság jegyében. Aki másként gondolkozik, az a másság eltiprója, hiszen csak az ő másságuk elfogadható, legyen szó otthonról vagy utcáról, magán- vagy közéletről. Legyen szó ágyról vagy agyról.

S ágy- és agymosottan aztán egész évezredes értékrendünk, történelmünk belesűríthető egy Barbie-rajzfilm rövid felvezetőjébe. Legyen gyenge a magyar állam, legyen manipulálható a polgára. Jöjjön a migráns, rokkanjon bele az ország, ha ez közelebb hozza a hatalomra jutást. Az MSZP most kikel a határvadász századokkal szemben, az a párt, amelynek kormánya 2007-ben megszüntette a határőrséget, mivel minek ilyesmi a schengeni Európában. Hadsereg sem kell, legfeljebb misszióba, addig sincsenek itthon. Tárjuk ki ajtónkat mindenki felé, hiszen mindenki ezt teszi a „civilizált Nyugaton”.

Hát egy nagy túróst!

Szinte mindenhol van valamilyen speciális nemzeti haderő, amely a határőrség szerepét is betöltheti krízishelyzetben: az olasz Carabinieritől a spanyol Guardia Civilig. Gyurcsány Ferenc percenként Brüsszelbe rohan panaszkodni és hűségesküt eladni, azt sulykolva, hogy az Európai Unió majd mindent megold. Valóban, Dimitrisz Avramopulosz migrációsügyi EU-biztos például a jövő héten a calais-i kikötőhöz látogat. Oda, ahol már jó két hónapja háború zajlik az illegális bevándorlók és a francia rendőrök között. Nem kell elkapkodni a dolgokat, a közös uniós haderő is csak Ukrajna miatt sürgős. A líbiai és szíriai polgárháborús pokolhoz meg mi köze is van az EU-nak, nem is beszélve az Egyesült Államokról… De legalább pénz jön dögivel, mi is kapunk extra hatvanegymillió eurót, miközben az olaszok és a görögök ötszázötvennyolc- illetve négyszázhetvennégymilliót. Magyarországra nem csak számszerűen jön több menekült, a lakosság arányait nézve több mint harmincszoros az „előnyünk”. Ez az uniós megoldás.

Ezzel nem csak Orbánék vannak tisztában, Ausztria a héten nyíltan számon kérte Brüsszelt, miközben „gyűjti a drótot” a kerítéshez. Berlin sem kertel, a Balkánról eleve senki se jöjjön, azonnal kivágjuk, a többieket is nekünk, németeknek kell megállítanunk, az unió impotens. Macedónia eddig az EU-tagság kecsegtetése miatt játszotta a széplelkű jófiút, tegnap már rendkívüli állapotot rendelt el.

Mi meg legyünk végvár, essünk el, majd újratelepítenek EU-konform fogyasztóval, a Benetton-reklám teljes színskálájából.

Ezt akarjuk?

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom