Karim Ouchikh

Vélemény és vita

Nyílt levél Orbán Viktorhoz

Akármekkora nehézségekkel is találkozunk, az utóbbi évek európai választási eredményeiből kitűnik, hogy a történelem nekünk ad igazat

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Megközelítőleg ezer francia gyűlt össze 2015. november 7-én a párizsi magyar követség előtt azért, hogy békés megmozdulásukkal biztosítsák Önt a francia nép támogatásáról az Ön bátor politikájával kapcsolatban, amelyet a brüsszeli bizottság már több hónapja olyan igazságtalanul támad.

Miket is rónak fel Önnek? Az igazságszolgáltatás, a média és a gazdaságpolitika reformját, melyet Ön 2010-es megválasztása után megindított, és melyet szabadságellenesnek bélyegez az Ön belső ellenzéke és külföldi ellenfelei. Azt, hogy a szólásszabadság jegyében megpróbálja újragondolni az 1990-ben Magyarországon eltörölt halálbüntetés összetett kérdését; valamint legutóbbi beszédét, melyben abszurdnak nyilvánította az Európai Bizottság azon tervét, amely nemzeti kvótákkal kívánja megoldani a migránsáradat és a menedékjog problémáit.

Mindezen álláspontok együttes kritizálása mellett azonban az, amit elsősorban felró Önnek a brüsszeli nómenklatúra, az az ön visszavonhatatlan eltökéltsége, hogy nem hagyja magát befolyásolni, nem hajol meg az európai doxa előtt, és nem engedi a Berlaymont környékét behálózó liberális érdekeket védő lobbinak, hogy az Ön népére törjön.

Brüsszel és a kancelláriák önjelölt „leckéztetőinek” nem szabad megfeledkezniük arról, hogy Ön 2010. május 29-én újból az ország élére került, miután a 2010-es választások kimagasló parlamenti többséget hoztak pártjának, valamint, hogy az Ön konzervatív politikája többségi megerősítést nyert a 2014 áprilisában tartott választásokkal is, amikor az ön képviselőcsoportja, pártja, a Fidesz, megtartotta parlamenti többségét. Mindez azt bizonyítja, hogy Ön kétségkívül rendelkezik a szavazóurnákból eredő demokratikus legitimitással, amely megvédi Önt attól, hogy el kelljen fogadnia a „szocialista munka” azon „hőseinek” elfogadhatatlan ukázát, akik Jean-Claude Junckerhez hasonlóan azt hirdetik, hogy „olyan demokratikus megoldás, amely szembeszállhatna az európai határozatokkal, nem létezik”.

Az általam képviselt párt, a SIEL (Souveraineté, Indépendance Et Li­ber­­tés – Szuverenitás, Függetlenség és Szabadságjogok) vissza akarja állítani Franciaország szuverenitását, amelyet mára teljesen átruháztak Brüsszelre egy olyan politikai irányvonal segítségével, amely már csaknem harminc éve mind a jobb–, mind a baloldali kormányokat hazánk monetáris, területi és normatív függetlenségének feláldozása felé tereli. Mi, francia hazafiak, akik igen erősen ragaszkodunk civilizációnk alapvető értékeinek védelméhez, csak bátorítani tudjuk Önt abban, hogy folytassa példamutató, hazája jogainak elsőbbségét megkövetelő politikáját a jelenlegi európai normákkal szemben. Ezt a politikát jól példázó intézkedés a magyarok békés mindennapjait fenyegető migránshullám megfékezése, amely iránt rengetegen fejezik ki tiszteletüket a magyar nép felé, elismervén és rehabilitálván annak kimagasló történelmét, amelyhez olyan gyalázatosan viszonyultak a trianoni békeszerződés óta.

Bár nap mint nap észleljük azt a politikai nyomást, amely meg kívánja változtatni az Európai Unióban fennálló erőviszonyokat és amely erősen függ a belülről megreformálhatatlan, merev intézményektől és normáktól, Ön mindenképpen számíthat arra, hogy mi támogatjuk az Ön bátor politikáját.

Akármekkora nehézségekkel is találkozunk, az utóbbi évek európai választási eredményeiből kitűnik, hogy a történelem nekünk ad igazat: nyilvánvaló, hogy egyre többen vagyunk a huszonnyolc uniós tagállam között, akik türelmesen dolgozunk egy új európai modell felépítésén, amely alternatívája lehet a jelenlegi önkényes integrációs folyamatnak. Ez az alternatíva végre tiszteletben tartja az államok szuverenitását és a kontinensünket alkotó népek identitását, távol a hamis perektől és a kliséktől, amelyek célja a mi politikai mozgal­maink ellehetetlenítése, megbénítása és korlátozása. Ezen új európai remény védelme és megvalósítása érdekében egyesült erővel kell fellépnünk Franciaországban, Magyarországon és máshol is.

Fogadja, Miniszterelnök Úr, őszinte tiszteletünket!Karim Ouchikh, a SIEL elnöke

 

Karim Ouchikh: Nyílt levél Orbán ViktorhozAkármekkora nehézségekkel is találkozunk, az utóbbi évek európai választási...

Szerző: Magyar Hírlap2015. november 29.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom