Máté T. Gyula

Vélemény és vita

Nihil

Álláspont. Tudta? A honfoglalást is bevándorlók követték el! – kérdezi a jövő héten utcára kerülő óriásplakátjain a Kétfarkú Kutya Párt.

A mókapárt tevékenységét nehéz komolyan venni, pénzügyi háttere valamivel izgalmasabb, de hát jobb körökben nem illik Soros György zsebeiben kutakodni, akárhány ezer utaló számlaszám is fér bele a milliárdos globális erszényébe. Vegyük inkább egy pillanatra komolyan a kérdést. Úgy, hogy ők is értsék.

Igen, tudtam, kedves Kétfarkú Kutya Párt, hogy őseink bevándorlóként érkeztek a Kárpát-medencébe. S valljuk meg, igen kellemetlen, modortalan és új szokásokat meghonosító bevándorlóként. A már itt élő avar és szláv népek ezt némileg nehezményezték, tenni viszont nem sokat tudtak már a magyar nemzetségek invá­ziója ellen. A helyiek Pannónia területére szintén ácsingózó kéretlen patrónusai sem örültek jövetelünknek, de a Szvatopluk-probléma a kor demokratikus normáinak megfelelően rendeződött. Egyébként az érdekesség kedvéért: egy bizonyos, jelenleg a regensburgi apátságban nyugvó Arnulf császár csábított minket otthoni konkurenciája legyengítésére. Aztán persze jött a sírás-rívás a magyarok nyilaival és újszerű életmódjával kapcsolatban, ahelyett hogy tolerálták volna kultúránkat, amely szerint szeretünk kirándulni és szuveníreket gyűjteni. Bő ezer évvel az események után is szeretném jelezni: komoly méltánytalanság ért bennünket, ha jogászvégzettségem lenne, meg sem állnék a strasbourgi Emberi Jogok Euró­pai Bíróságáig. Ja, és kártérítési per is lenne, egy távoli rokonom ugyanis valamikor 942 körül Sevilla városánál hagyta étkészletét, ma meg a családi ezüstben sehol sincs, se kés, se villa. Sevilla…

Egyszóval, kedves Kétfarkú Kutya Párt, könyörgöm, hagyjuk a hülye történelmi párhuzamokat és szójátékokat, vagy nézzünk szembe velük. Az Európára zúdított tízmillió migráns új honfoglalásra készül. Elsősorban persze tőlünk nyugatra, de mi is „beleférünk”. Nem beilleszkedni, kultúránkat gyarapítani és színesebbé tenni jönnek – erre nem ellenérv a két beilleszkedett kurd orvos és négy török gyökerű német válogatott futballista, valamint Ahmed, a tehetséges afgán rendszergazda –, hanem azt eltiporni. Csúnya, nem éppen eurokonform szavak? Hát azok! Mert a migránsok túlnyomó része sem az. Ők rátelepedni akarnak az egyre kevésbé jóléti európai államokra, kizsigerelni őket, majd megteremteni a saját világukat. Ami önmagában véve elfogadható, nekik nyilván szép és jó, hitükbe illeszkedő életforma. És ha az ő nagylelkű ideológia szponzoraik a tengerentúlról nem dúlták volna fel azt a világot, nemhogy egy egyfarkú kutya, de még egy kósza teve sem jönne felénk. Ellenben mi is szeretnénk oda, hozzájuk járni, turistaként, barátként, s így várnánk őket is ide.

Összegezve: legyen az csúnya dolog is, de bizony, ha már elfoglaltuk anno ezt a hont, nagyon nincs kedvünk átadni másoknak. Önző dolog ez nyilván, és tudom, a haza szó túlmutat a szentséges magántulajdonon, és nyilván káromkodásnak is hangzik egy LMBTQ-világban, ahol a nemzet kirekesztő szitokszó.

A Tisztelt Olvasó joggal vetheti fel, hogy talán túl sok szót szántunk egy blődségre, azonban pontosan ez a marhaságstratégia az, amelyre a nagyszerű „demokratikus ellenzék” felépíti az egész népszavazási kampányát. Nem meri kimondani – bocsi, Fodor Gábor, de ez a félmondat legyen elég a jelentőségteljes igenje méltatására –, hogy jöjjenek a migránsok, ezért poénkodik, sunnyog és mellébeszél. Gyurcsányék a tétet hazudnák fel: mondván, ha nem érvényes a népszavazás, akkor a kormánynak mennie kell, Orbán takarodjon. Miért, ha érvényes, Gyurcsány lemond a parlamenti fizetéséről, és Vadai Ágival Londonba költözik?

Az október 2-i népszavazás természetesen belpolitikai kérdés is. De nem Orbán Viktor sorsáról, nem valós vagy valótlan korrup­ciós ügyekről, hatalmi ostobaságokról, hanem mindannyiunk életét érintő kérdésről szól. Ez a kormányt legfeljebb annyiban érinti, hogy mit képvisel. S értékeli és helyére teszi a balliberális oldalt is, amelynek egy össznemzeti kérdésben a bojkotton és a semmittevésen kívül semmi véleménye nincs.

Bojkottálni nem a népszavazást kell, hanem a hazug semmitmondást, az ostoba és belterjes szájkaratét és a – meglehetősen gyengécske – humorba ágyazott nihilt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom