Máté T. Gyula

Vélemény és vita

Hisztike

Álláspont. „Rape Melania!” Erőszakold meg Melaniát! Ilyen plakátokkal tüntetnek Donald Trump elnökké választása ellen Amerika-szerte

Az elnök feleségének meggyalázását követelő táblák mellett itt van a szivárványos zászló, a Hillary-kép, ott vannak a másság elfogadásának, a női jogok védelmének önjelölt bajnokai. Együtt üvöltenek. Erőszakold meg Melaniát!

Az interneten tízezrek posztolnak a „Rape Melania!” hívószó mellett, lájközön, némi méla felháborodással. Miközben Gloria Allred, az ezerdolláros óradíj alatt nem számlázó sztárügyvéd kéri Trumpot, ugyan már, ne perelje rágalmazásért azokat a nőket, akik szexuális zaklatással vádolták a kampány során. Az akkor volt, nem kell mindent komolyan venni. A bejegyzés ugyanott, a Twitteren, ahol a Rape Melania…

„Kill Trump!” Gyilkold meg Trumpot!

Ezt harsogják New Yorkban és Los Angelesben, megkérdőjelezve Donald Trump megválasztását. Az elnök megölésére biztató plakátok mellett ott a világoskék peace-lobogó, a Hillary-kép, ott vannak a tanzániai pillangók bibis szárnyainak szabad lelkű védelmezői. Együtt üvöltenek. Gyilkold meg Trumpot!
Az interneten, a két meghatározó közösségi oldalon – ahol a tolerancia jegyében törlik azt is, ha csak csúnyán ránézel egy rigójancsi nevű süteményre – még most is lehet híveket gyűjteni „Kill Trump!” felszólítással. A portálok milliárdos csodafiú tulajdonosai és irányítói, akik millióikkal és befolyásukkal álltak ki Hillary Clinton mellett, tárják szét a kezüket. Hát sajtószabadság, meg véleményszabadság van, meg liberális demokrácia, meg ilyenek!

Hát most képzelje el a Tisztelt Olvasó, ha mégis Clinton nyer, és utána két texasi gazda tucatnyi sör után összenéz és merengően elsuttogja: azért ez már sok a jóból, Bill!

Hát itt a fasizmus, Tisztelt Olvasó! Hát ezt posztolni kell az interneten, ezt meg kell osztani a demokraták közösségével Miamitól Kiskunlacházáig, hát ez a Trump az amerikai demokrácia erőszakos megdöntésére szólít fel! S neki a barátja mindenki, aki ezt nem így látja! Putyin, a kínaiak, a fél világ és persze az az Orbán! Lázadj, Kiskunlacháza! Emeld magasra a demokrata szivárványos zászlót!

Ha nincs, könnyen megrendelhető a Soros gründolta Democracy Allience honlapján igény szerinti szöveggel és színben. Az áru a választások végeredményétől függetlenül áru, el kell adni, kell a profit, most meg, Hillary bukása után, tényleg vigyék a kiskunlacházaiak. Na, ez már vicc…

Hát nem vicc. Az említett szervezet, a Demokraták Szövetsége a választások éjszakáján kezdett el ülésezni Washingtonban. Az eredeti napirend persze az volt, hogy Hillaryt ünneplik, de miután a projekt bukott, most Trump kicsinálásán, bocsánat, a demokrácia megmentésén töprengenek. Kicsit komótosabb, így csak vasárnaptól tárgyal a hasonló hátterű Politico csoport, ők is a demokratikusan megválasztott államfő fejéről trécselnek. Állítólag felszólal George Soros is, elmeséli, hogy milyen volt a nácizmus és a kommunizmus alatt élni, és milyen rettenet jön most. Közben milliárdos alapítványainak aktivistái lelkesen vezénylik támogatóikat a Trump elleni tüntetésekre. Fizetett tüntetők? Ugyan kérem, arra csak Trump képes. Jó, jó, ezek a fiúk és lányok is kapnak napi apanázst, de az nem Trump ellen van. Ők kutatásra kapnak pénzt: fel kell deríteni, hogy hány delfin van egy tüntetésen, milyen a vegetáriánusok aránya, és egyáltalán, miképpen hat egy harsány „dögölj meg, Trump!” kiáltás az ózonlyukra.

S még ez sem vicc.

Mint ahogy az is komoly, hogy az Európai Unió vezetői hisztis bakfisként hívogatják egymást: most aztán mit csináljunk, hogy itt a Trump?! Hát könyörgöm, tán semmit?! Mert a demokrácia játékszabályai bizony olyanok, hogy el kell fogadni a népakaratot. Vagy kérem szépen, netán az Európai Unió politikája, az európai egység gondolata az éppen regnáló amerikai elnöktől függ? Nem értékek és elvek alapján járunk össze Brüsszelben? Nem az európai országok érdekeit nézzük?

Mégis, mi változott meg, hogy most farpofát összeszorítva igyekeznek „európai egységet” demonstrálni?
Vagy félünk, hogy most kiborul a bili? Eddig volt egy alku a píszí amerikai és a píszí európai elit között, amit a tengerentúli nagyságos asszony győzelme szentesített volna, most meg itt a balhé? Most ugrik a szabadkereskedelmi mutyi, nincs New York-i ámen a migránsrémálmon, és ráadásul Ukrajnáért is felelni kell az uniónak? Most szentesítse Merkel és Hollande a brüsszeli tokabürokrácia hibáit és bűneit, zárjunk össze mellettük? Mert hát van píszí európai gondolat és odavetett kussborravaló?

Véget ért egy történet, hölgyek és urak! Tessék felfogni. Liberális demokráciát kényszerítettetek mindenre és mindenkire, de még az is visszanyalt. Nem kell a hisztikézés…