Baranya Róbert

Vélemény és vita

A lerobbant kaszárnya

Ismét sikeresen árnyékra vetődött kedvenc cirkuszi mutatványoscsapatunk, a Demokratikus Koalíció.

Most éppen Kövér László szavaira ugrott rá, aki a múlt héten arról beszélt, hogy végzetes hiba volt a sorkötelezettség eltörlése, és szíve szerint visszahozná a régi rendszert. Azonnal el is indult a hiszti, hogy holnaptól biztos minden fiatalnak be kell vonulnia, Vadai Ágnes pedig meg is ragadta az alkalmat, hogy kivont karddal a védelmükre siessen.

Szerinte jelenleg semmilyen veszély sem fenyegeti az országot(!), csak az, hogy a Fidesz szétszakítja a magyar családokat, és kaszárnyákba űzi a magyar fiatalokat. De a fiatalok tanulni és élni akarnak, nem pedig „lerobbant kaszárnyákban” táborozni – írta a mindentudó Vadai, akinek pártja támogatói között csak úgy hemzsegnek a huszonévesek.

Hogy a mai ifjúságra egyébként mennyire férne rá egy kis kiképzés, fegyelem és rend, arra szerintem ne is pazaroljunk túl sok szót, elég, ha az ember kimegy az utcára és végignéz rajtuk. Valószínűleg a derék DK-rajongók sem elleneznék az ötletet, de hát ez már a pártvezetést nem nagyon hatja meg, fontosabb a (vélt) politikai haszonszerzés.

A nem létező veszélyekről meg csak annyit, hogy csupán a kormány által felhúzott kerítésnek köszönhetjük, hogy nem inzultálták szilveszterkor a magyar nőket az utcán, és nem robbantotta még fel magát senki a Deák téren.

A fiatalok derék védelmezőit az persze már nem zavarja, hogy Orbán Viktor kormányfő gyorsan helyre tette a kérdést, és kijelentette: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon. Vadaiék erre csak annyit tudtak kiokoskodni, hogy Orbán hazudik.

„A sokak Magyarországát képviselő DK” (ennél a résznél nevettem fel hangosan) mindig naprakész és okosan reagál. Ezzel az öngóllal is nyilván rengeteg új szavazót szerzett.

Kár, hogy a magyarok döntő többsége inkább azt szeretné, ha a furcsa párt vonulna be egy „lerobbant kaszárnyába”, és nem is jönne ki onnan soha többé.