Máté T. Gyula

Vélemény és vita

A Nap rejtélye

Álláspont. Néz ki Gyurcsány Ferenc az ablakon, és nem érti, mi történik.

Október 2-a óta minden alkalommal felkelt a Nap. Hát, hogy van ez, kérem? Nem szóltak a világnak, hogy itt a népszavazás után jön a világvége?

Azt sem érti, hogy még mindig Európa térképén van Magyarország. Hát nem arról volt szó, hogy Orbánék kiléptetik azonnal az országot az Európai Unióból?

De azt végképp nem érti Gyurcsány Ferenc, hogy miért még mindig nem ő a miniszterelnök. Hát nem úgy volt, hogy ha ötven százalék alatt marad a részvétel, akkor a nép felkel és elkergeti Orbán Viktort? S ehhez képest mit csinál a nép? Éli mindennapjait, dolgozni jár, sőt, néha még szórakozni is, ahelyett, hogy megdöntené a „Fidesz-rezsimet”, és őt, Gyurcsány Ferencet meg trónra emelné? Azért ez kimagasló pofátlanság egy Gyurcsány Ferenccel szemben.

Sehogy sem akarja ez a fránya nép megérteni az ő szavát. Itt van ez a legújabb közvélemény-kutatás is, amelynek azt kellene mutatnia, hogy a Demokratikus Koalíció lesz öt perc múlva az új kormánypárt. De nem azt mutatja! Azt mutatja, hogy a Fidesz népszerűbb, mint 2014-ben, rá meg jó, ha négyszázaléknyian szavaznának! Hát bolond ez a nép? Ezek a magyarok?

Nem érti Gyurcsány Ferenc azt sem, hogy miért nincsenek még itt a felszabadító amerikai és uniós csapatok. Hát nekik aztán végképp tudniuk kellene, hogy ki is az a Gyurcsány Ferenc. Hát ez nem így volt megbeszélve, kérem szépen! Vagy már ők sem értik a szavát?

Gyurcsány Ferencnek, a Magyar Szocialista Párt vezetőinek, a George Soros szponzorálta értelmiségükkel büszkélkedőknek máig nem esett le, hogy a magyarok döntést hozni akaró része nem akar abban a világban élni, amilyet ők rájuk kényszerítenének.

Ezt nem akarják megérteni Brüsszelben sem. A Brexit után azt mondták, az angolok kilépésre szavazó része bunkó. Most ezt mondják több mint hárommillió magyar állampolgárra is.

A magyar kormányfő tegnap levelet küldött Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a tervezett hazai alkotmánymódosításról. Ez kulturált, elegáns döntés. Kíváncsian várjuk a hasonló választ. Mert hát mi mást lehetne várni egy olyan helyről, amely úgy hirdeti magát, mint a „kontinens egyik legátláthatóbb intézményét”. Ezt a félmondatot tegnap sikerült előadnia Alexander Wintersteinnek, az Európai Bizottság szóvivőjének. Személy szerint ezért nagyon tisztelem, mert ezt röhögés nélkül elmondani – nos, ez irigylésre méltó önfegyelemre utal. Főleg hogy azzal büszkélkedett, hogy az Európai Bizottságnak most már tényleg sikerült felállítania egy közös határ- és parti őrséget a bolgár–török határon. Ennek létszáma további fejlesztések után alighanem eléri a brüsszeli parlamenti büfé mosogatószemélyzetéét. A „kontinens egyik legátláthatóbb intézményének” megítéléséről bővebben nem értekeznék, ha valaki nagyon ráér, keressen rá az interneten a korrupció címszóra.

Félő, hogy a brüsszeli elit azt a megoldást választja, ami számára a legkényelmesebb. Először is fogja a magyar kormányfő levelét, és arrébb teszi. Aztán készít róla egy raklapnyi fénymásolatot az emberiség összes nyelvén. Mert szolidárisnak kell lenni. Aztán rászánnak emberöltőhöz elegendő munkaórát, hogy találjanak az uniós szabályokban egy kisbetűs részt, amely alapján azt mondhatják, a magyarok nem változtathatják meg a saját alkotmányukat.

Tetszik érteni?

A magyarok nem változtathatják meg a saját alkotmányukat. Lesz majd jogászkodás, bősz számmisztika a kötelező kvótákkal kapcsolatban. Meg az európai értékekre utaló, rajtunk azokat számon kérő nyilatkozat.

S akkor Gyurcsány Ferenc üzlettársaival együtt újra reménykedően kezdi majd el nézni az eget, mert hátha végre valahára megint miniszterelnök lehet.

Aztán megint nem fogja érteni, hogy miért kel fel a Nap újra és újra a saját rendeltetése szerint, és a magyarok miért úgy választanak, ahogy.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom