Galsai Dániel

Vélemény és vita

Formában

Fricska. Ma kivételesen a tartalom és a forma dialektikus egységéből az utóbbival foglalkoznék

Így csak érintőlegesen említem meg, hogy a Vágó István DK-s szócső folytatja pártja sunyi oltásellenes kampányát, és simán belehazudja a nép képébe, hogy az EU 27 tagállama közül 26 elutasítja a kínai vakcinát, miközben Angela Merkel már egy hete bejelentette, hogy hazája elemi érdeke a távol-keleti szer behozatala.

De nézzük inkább azt a bizonyos formát. Ekképpen interpretál a levitézlett liberális exkvízmester a jobboldali sajtó vakcinainformácójáról: „Szerencsétlen csicskák ott a MaNem-nél (ez a Magyar Nemzetet jelenti nála – a szerk.). Észnél vagytok?” Ez egy lepusztult kültelki proli hangja egy kültelki kocsmában. Így fogalmaz a korábbi liberális médiasztár.

A fővárosi entellektüel, az ex-SZDSZ-es, akik egykoron a „szürkeállomány birtokosainak” titulálták magukat, és „mucsainak” az ország döntő részét. Itt tart most a „toleráns” pesti szellemi elit. És a Gyurcsány–Dobrev-ámokfutás még csak most kezdődik!

Kapcsolódó írásaink

Domonkos László

Domonkos László

Sírjaik nem domborulnak

ĀGondoljunk csak Grósz Károly hírhedt, 1988. augusztusi találkozójára Ceausescuval

László Tamás

László Tamás

Államcsőd és polgárháború

ĀMilyen pénzosztásokat kínálnak a Gyurcsánytól Jakabig tartó baloldali csoportok? Csupa olyant, amik vonzóak lehetnek azok számára, akik munka, erőfeszítés, társadalmi felelősségvállalás nélkül szeretnének – nem élni, hanem csupán – létezni