Dippold Pál

Vélemény és vita

Fehér négerek

A szél ott fúj, ahol akar. Világunkban minden mindennel összefügg. Így tehát nincs mit csodálkozni azon, hogy egy apró, ám a médiában naggyá növesztett kultúrbotrány zajlik nálunk

álláspont

A Magyar Állami Operaház Porgy és Bess előadásáról van szó. George Gershwin nevezetes zeneművét az előző évadban mutatták be Budapesten. Siker volt. Már csak azért is, mert feketék helyett fehérek szerepeltek benne. Amit a szövegíró, Ira Gershwin végrendeletében megtiltott. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház vezetője tőle nem szokatlanul meghúzta azt a lépést a fekete-fehér sakktáblán, ami éppen magától értetődő egyszerűsége miatt korábban senkinek nem jutott eszébe. Arra kérte a Porgy és Bess magyar szereplőit, írásban nyilatkozzanak arról, hogy ők lényegében lelki négerek.

Az ezt elismerő szöveg így szólt: „Én, alulírott kinyilvánítom, hogy identitásomnak elválaszthatatlan részét képezi az afroamerikai eredet és tudat. Ezért is külön öröm számomra, hogy George Gershwin Porgy és Bess című operájában felléphetek.”

Bakonyi Anikó, Serena megformálója pedig a következőket tette hozzá: „…az afroamerikai tudat az identitásunk része. Gershwin zenéje, a dzsessz és ezzel együtt az afroamerikai kultúra és művészet az összemberiség kulturális öröksége.”

A tragikomikus eseménysor bereflektorozza azt a beteges liberális gondolkodásmódot és világképet, amely a sajátja mellett nem tűr meg más véleményt. Miféle indítékai lehetnek azoknak, akik nyíltan rasszisták, azaz bőrszínük alapján különbséget tesznek ember és ember között, és mindenféle gátlás nélkül kirekesztik a fehéreket Gershwin remekművéből? Ez talán még kórosabb, mint arról sikoltozni, hogy most éppen Magyarországon van diktatúra, kirekesztés, rasszizmus, és nálunk már összeomlott a jogállamiság. Épelméjű embernek soha nem jutna eszébe ilyen módon különbséget tenni ember és ember, előadóművész és előadóművész között. Mégis megtehetik. A civilizáltnak mondott nyugati demokráciák degenerált elméletgyártói számára ez természetes. Ők a diktátorok. Az európai kultúrát felszámolni akaró, kizárólag az anyagi érdekeik vezérelte gazemberek.

Ha már itt tartunk, az egész emberiség néger.

Egy néhány évtizeddel ezelőtt elkezdett genetikai vizsgálattal sikerült alátámasztani, hogy a teljes ma élő emberiség egyetlen ember, a bibliai teremtéstörténet alapján mitokondriális Évának nevezett nő genetikai örökségét hordozza, mindannyian az ő leszármazottai vagyunk. Éva 200 ezer évvel ezelőtt élt Kelet-Afrikában. Az ősidőkben több esetben is néhány száz fősre csökkenő emberi populációból az ő vérvonala az egyetlen, ami máig fennmaradt, és mindannyiunkban megtalálható.

A liberális lélekgyilkosok fentebb végigfuttatott logikája szerint a degenerált fajvédők akár a világunkat ma leginkább fenyegető migránsválságot is megoldani javasolhatnák. Hiszen, ha mindenki rokona mindenkinek, hát már miért ne fogadhatnánk be derék tömeggyilkos terrorista testvéreinket? Valósággá válna a balfék magyar ellenzék évszázados álma: világ emberei, egyesüljetek! Lehetőleg az európai egyesült államokban. Ott, ahol a négerré maszkírozott Gyurcsány Ferencné fogad majd benneteket a maga elképesztően fülbántó hangjával. És akkor George Gershwin kiugrik a sírjából, jókora kokit ad Dobrev Klára művésznőnek és bukott férjének.

A kultúra világából kilépve ezek után bátran megakadályozhatjuk egyébként a jegesmedvék kipusztulását is. Egyszerűen áttelepítjük az Erdélyben elszaporodott barna medvéket az északi sarkkörre. Lesz ott móka, vidámság, kacagás, és a világ medvéi újra egyesülhetnek.

Vagy megeszik egymást.

Kapcsolódó írásaink

Tamáska Péter

Tamáska Péter

Ferenc Ferdinánd és Trianon előszele

ĀTrianon már gyermekkoromban megfogott. A családot 1945 után Kassáról kidobták a csehszlovákok, így sok mindent hallottam beszélni pesti letelepedésünk után a szülőföld és a középosztályi státus elvesztéséről, meg az 1920. évi hibás nagyhatalmi döntésről

Bogár László

Bogár László

Vagyon és derűlátás

ĀNégy év alatt negyven százalékkal emelkedett a magyar háztartások vagyonának az értéke. És az még ennél is reménykeltőbb, hogy a leggyorsabb növekedés az Alföldön zajlott le

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom