Dippold Pál

Vélemény és vita

Frédi, a túsz

A Fidesz példátlan eleganciával mondott le az Európai Néppártban neki járó jogairól

álláspont

Célja a – papíron legalábbis – konzervatív értékeket képviselő pártszövetség védelme volt. Inkább nem vacsorázgatnak az elnöki lakomákon, ha ez az ára annak, hogy a Néppárt egysége legalább az európai parlamenti választásokig megmaradjon. Orbán Viktor mindent megtett azért, hogy a legnagyobb európai parlamenti pártban csúcsjelölt Manfred Webert támogassa.

A nem túl határozott és nem is túl okos ember benyomását keltő Weber, akárhol is van a világban, mindig, mindenkinek igyekszik megfelelni. Budapestre is eljött, három feltételt lobogtatott, amelyek teljesítése a Néppártban tarthatja a Fideszt. Ezek minden jel szerint legfontosabbika a Soros-egyetem érinthetetlenségének deklarálása volt. Kérem, válaszolt Orbán az ultimátum mindhárom pontjára, a CEU itt van Budapesten.

A Brüsszel-ellenesnek minősített, sunyin antiszemitának beállított plakátokat egyébként is leszedtük volna. Ha meg a Vlagyimir Iljics Leninről átvett fordulattal bárkit a brüsszeli hasznos idióták közül hasznos idiótáknak neveztem volna, és ők ezt sértőnek tartják magukra nézvést, elnézést kérek.

A miniszterelnök nyilván nem ebben a formában fogalmazott, ám a lényeg ez volt. Mit csinált erre a Néppárt? Miután a Fidesz felfüggesztette jogai gyakorlását, azt mondták, hogy felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát. A nyugat-európai balliberális beállítottságú véleményformálók úgy látják, végre kinyílt a kapu a nyílt társadalom csodavilága előtt. Lehet és legyen itt korlátlan szabadság, nemzetek nélküli Európai Egyesült Államok, és a végtelen szabadság marihuánás füstjéhez hasonlóan áramoljanak ebben a nyílt világban az eszmék, az anyagi javak és az emberek.

Az emberek szabad áramlása szerintük azt jelenti, hogy az Európát fenyegető, egyre erősebb migrációs hullámok hozhatnak megoldást a háttérből manipulált jelenlegi európai politikai elitnek. Az a tény, hogy több százezer ismeretlen hátterű és szándékú ázsiai és afrikai fiatalember csörtet át az unió peremországain, nem számít. Az sem, hogy a migránsok között befújta ide a szél – ebbe azért a George Soros pénzelte, civilnek mondott szervezetek jócskán besegítettek – a terroristákat is.

Ennek vette elejét nálunk – vitathatatlan határozottsággal – a kezdetektől fogva bevándorlásellenes magyar kormány. Ezért köpködtek minket több éven át a bevándorláspárti nyugatiak. A George Soros gyilkos eszméiért lelkesedő haszonlesők az európai parlamenti választások előtt néhány héttel bevadultak.

Nem lóg ki a sorból Wéber Frédi sem. Azt nyilatkozta péntek este, hogy ha a Fidesz szavazataival tudna csak európai bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást. Hozzátette, nem szeretne sem a jobboldaliak, sem a balosok szavazatával nyerni, ő középről akarja Európa jövőjét alakítani. Ne vizsgáljuk, hogy mit is akar jelenteni ez a közép. Leginkább a semmit. A sem ilyet, sem olyat. Az olyan senki embert, mint Weber.

Nem maradt el a magyar válasz. Varga Judit, a Miniszterelnökség uniós kapcsolatokért felelős államtitkára azt írta: „Az ilyen nyilatkozat megengedhetetlen, Manfred Weber vérig sértette a magyar választókat, akik Európa többi polgárához hasonlóan egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe.” Hozzátette még, ismét bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált.

Az újságíró költői kérdése mindezekkel kapcsolatban csak az lehet, hogy kell-e, lehet-e támogatnunk egy ilyen senkiházi paprikajancsit, mint Manfred Weber?

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom