Tudomány

18 ezer éves kutyakölyköt találtak + VIDEÓ

Olyan, mintha csak aludna

A tudósok nem tudták eldönteni, hogy farkas- vagy kutyakölyökkel van-e dolguk a lelet kapcsán, ezért lett a neve Drogo. Még a DNS-vizsgálat sem segített eldönteni a kérdést – írja az Independent nyomán a promotions.hu. 

18 ezer éves kutyakölyköt találtak + VIDEÓ
A tudósok nem tudták eldönteni, hogy farkas- vagy kutyakölyökkel van-e dolguk a lelet kapcsán, ezért lett a neve Drogo. A DNS-vizsgálat sem segített eldönteni a kérdést
Fotó: X/Centre for Palaeogenetics

Annyit azonban sikerült megállapítani, hogy Drogo hím, és valószínűleg két hónaposan halt meg, tetemét pedig az örökös fagy, a premafroszt zárta magába. Ez idáig. A halál időpontját is sikerült bemérni, a vizsgálatok szerint körülbelül 18 ezer évvel ezelőtt vesztette életét Drogo. A permafroszt amúgy olyan földet jelent, amely legalább két éven keresztül fagyott állapotban volt, olvasható a promotions.hu-n megjelent írásban. 

A kutyakölyök amúgy nagyon jó állapotban maradt ránk, Drogónak épségben megmaradtak a tejfogai, a karmai, a vastag szőre és a szempillái is, tényleg úgy fest, mintha csak délutáni sziesztáját végezné, és bármelyik percben felkelhetne.

A lelet azért is érdekes, mivel valószínűleg egy köztes állapotot, egy evolúciós átmenetet örökített meg: azt, amikor a vad farkasokból elkezdődött az átalakulás háziasított kutyákká.

Ha a későbbi kutatások során kiderül, hogy Drogo kutya, akkor ő lesz a valaha ismert legöregebb kutya, mondhatni úgy is, hogy az első kutya.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom