Tudomány

Az igazság az Antarktiszon felfedezett titokzatos „piramisról”

A Google Earthnek köszönhetően egy titokzatos új piramist fedeztek fel az Antarktiszon

Az  összeesküvés-elmélet „új” része ráadásul csak egy olyan történet újragondolt változata, amelyről már évek óta beszámoltak a Déli-sarkon található piramisokról – írja az IFLScience.

Az igazság az Antarktiszon felfedezett titokzatos „piramisról”
Az újonnan felfedezett Antarktisz-piramis
Fotó: Google

Beszéljünk tehát az első piramisról (AKA hegy). Az 1910–1913-as brit antarktiszi expedíció fedezte fel, és Piramisnak nevezték el, majd ezt a nevet használták a terület minden egyes geológiai felmérésén. Száz évvel később az „összeesküvés-elmélet” hívők „felfedezték”, hogy a Piramis valójában egy piramis, amelyet valószínűleg egy idegen civilizáció hozott létre. 

Most egy második hegy indította újra az összeesküvés-elméletek.  A hegy a 79°58'39.25?S 81°57'32.21?W koordinátákon található. Ez egyértelműen egy hegy.

„A piramis alakú építmények az Ellsworth-hegységben találhatók, amely egy több mint 400 km hosszú hegyvonulat, így nem meglepő, hogy a jég fölött sziklás csúcsok emelkednek ki. A csúcsok egyértelműen sziklából állnak, és véletlen egybeesés, hogy ez a bizonyos csúcs ilyen alakú” – mondta dr. Mitch Darcy, a potsdami Német Földtudományi Kutatóközpont geológusa az IFLScience-nek.

„Ez nem egy bonyolult forma, tehát ez sem egy különleges véletlen egybeesés. Definíció szerint ez egy nunatak, ami egyszerűen egy gleccser vagy jégtakaró fölé kiálló sziklacsúcs. Ez itt piramis alakú, de ettől még nem emberi építmény”.

Bár az egész nagyon rejtélyes, mert valaki az interneten ezt mondta, a piramis alakú csúcsok nagyon gyakoriak: az alpesi Matterhorn és az izlandi Bulandstindur hegy figyelemre méltó példák.

Mindennek tetejébe szó szerint semmi előnye nincs annak, ha az Antarktiszon van egy titkos bázis. Ha lenne, a világ kormányai már régen harcba szálltak volna az erőforrásokért. Szerencsére a Déli-sark csak természeti sokszínűségben és tudományos lehetőségekben gazdag, és maradjon is így.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom