Tudomány

„Elég a politikai korrektségből”

A kampány a meglévő migrációpárti és a bevándorlásellenes erők közötti törésvonalat még inkább láthatóvá teszi – hangsúlyozta Magyar Ágnes

Újabb magyar siker az Európai Néppárt ifjúsági szervezetében: a YEPP november 3-án, Athénban megrendezett tisztújító kongresszusán, a harminchárom országból érkező küldöttek nyolcvannyolc százalékos szavazataránnyal ismét bizalmat szavaztak a Fidelitas jelöltjének, Magyar Ágnesnek. Vele beszélgettünk.

Magyar-Ágnes
Magyar Ágnes: További kemény szavazások és viták várhatók a következő hónapok tanácsülésein (Fotó: YEPP)

– Nagyarányú győzelemmel ismerték el az Ön és a Fidelitas elmúlt másfél évben végzett munkáját a YEPP-ben. Mennyire volt nehéz a küzdelem?

– A Néppárt ifjúsági szervezetében időről időre felbukkannak olyan témák, amelyben erőteljesen ki kell állnunk nemzeti érdekeinkért, s gyakran kell szembemennünk a liberális, föderalista erőkkel. Szerencsére azonban a YEPP is éppen úgy működik, mint a nagypolitika: a tárgyalóasztaltól felállva, egy jóízű vacsora, egy pohár bor mellett szívesen folytatjuk a vitákat és eszmecseréket, ahol legtöbbször nyitott fülekre találunk, s ezek a kulisszák mögötti beszélgetések azok, ahol – noha sok esetben először nem felénk lejt a pálya – módunk van kifejteni véleményünket. Az utóbbi időben egyértelműen kijelenthető, hogy egyre többen nyilatkoznak elismerően a napjainkban a legélesebb vitákat kiváltó bevándorlási ügyben a magyar kormány migrációs politikájáról. Ebből kifolyólag azt mondhatom, hogy igen, a munka fáradságos, de nem hiábavaló.

– Milyen kitűzött célokkal vág neki ennek a mandátumnak?

– Elkötelezett európainak vallom magam, hiszen számos közös európai sikerünk van, amiből a YEPP, azon belül a Fidelitas is vitathatatlanul kivette a részét. Így volt ez a roamingdíjak eltörlése kapcsán, de említést érdemel az Erasmus-program fiatal vállalkozók felé való kibővítése, melyet szintén a Fidelitas járt ki a témában benyújtott határozati javaslat formájában. Ezt végül a tanácsülés fogadta el, majd megszavazták a 2017 tavaszi néppárti kongresszus munkadokumentumában. Külön kiemelném, mindezidáig a YEPP az egyetlen uniós politikai szervezet, amely határozatban ítélte el, és meghátrálásra szólította fel Porosenko ukrán elnököt a diszkriminatív, kisebbségellenes ukrán nyelvtörvény okán. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy kritikai gondolkodás nélkül fogadok, fogadunk el bármilyen javaslatot. Különösen határozottan kell kiállnunk az Európán kívülről jövő migráció kérdésében azt az álláspontot hangsúlyozva, hogy ahol a baj, ott kell a segítség. Az északi, liberális, migrációpárti erőkkel még mindig komoly ütközetben vagyunk, holott az országaikban tapasztalható tömeges erőszakhullám már ott is egyre többeket késztet a bevándorlással kapcsolatos eddigi véleményeik újragondolására. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy további kemény szavazások és viták várhatók az elkövetkezendő hónapok tanácsülésein. Mindezeken túl továbbra is elkötelezettek vagyunk a határon túli magyar közösségeink jogainak védelmét érvényesítendő, nem fogadjuk el a kettős mércét az unió kisebbségek védelme tekintetében sem. Nagy örömmel tölt el, hogy mostantól Zsomborral, erdélyi magyar kollégámmal dolgozhatunk eme közös sikerért is.

– Küszöbön az európai parlamenti választás. Milyen feladatokat ró ez a YEPP-re a következő hónapokban?

– A kampány a meglévő migrációpárti és a bevándorlásellenes erők közötti törésvonalat még inkább láthatóvá teszi, s ezáltal tisztán megmutatkozik, hogy a tagállamoknak egyre inkább kezd elege lenni a politikai korrektségből, ami nagymértékben eltávolította a hétköznapi embereket a politikai elittől. A választók egyre nyíltabban fejezik ki a tiszta beszéd iránti igényüket, egyértelmű példája ennek a nemrégiben tartott németországi tartományi választások egymás utáni eredménye. A választók nagyon ki vannak már éhezve arra, hogy a mindent átható föderalizmus iránti eurokrata törekvések helyett az egyéni, tagállamonkénti problémák kerüljenek végre az EU tárgyalóasztalára.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom