Sport

Zverev megint nagyot küzdött

Tenisz. Babos Tímea és Kristina Mladenovic könnyű győzelemmel lépett egyet előre Párizsban

Ma már a nyolc közé kerülésért játszik a spanyol Rafael Nadal, aki eddig magabiztosan győzte le ellenfeleit a francia nyílt teniszbajnokságon Párizsban. A Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros simán bejutott a nyolcaddöntőbe.

Látványosan menetel a Roland Garroson a 11. párizsi győzelme felé Rafael Nadal, aki 6:3, 6:2, 6:2-re nyert a Richard Gasquet ellen. A címvédő ellenfele a német Maximilian Marter lesz a nyolcaddöntőben. A legjobb 16 között nagy csatát hozott a második kiemelt német, Alexander Zverev és az orosz Karen Hacsanov mérkőzése, amelyet 4:6, 7:6 (7-4), 2:6, 6:3, 6:3-ra az orosz származású, német színekben versenyző junior világbajnok nyert meg. Zverev az előző két körben is ötszettes meccset vívott.

A női párosban első helyen kiemelt Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettős érvényesítette a papírformát a Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova japán, grúz páros ellen, ugyanis azonnal elhúzott 4:0-ra, és végül 6:1-re nyerte az első játszmát, kevesebb mint 30 perc alatt. A második szettben Babosék ismét brékkel kezdtek, előnyüket pedig biztosan őrizték, sőt 5:3-nál ismét elvették az ellenfél adogatójátékát, ezzel lezárták a meccset, amely egy óra öt percig tartott.

„Örülök a győzelemnek, ma is jól játszottunk – értékelt honlapján Babos Tímea. – Kiegyensúlyozottak és agresszívak voltunk, küzdöttünk minden pontért, ez a legfontosabb.” Babos és Mladenovic a legjobb 16 között a 13. helyen kiemelt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh párossal találkozik.