Sport

Zűrbe kerülhet a Sevilla Lyonban

Bajnokok Ligája. Klubrekord előtt a Dortmund ellen készÜlő Real Madrid

Akad még néhány kiadó továbbjutó hely a Bajnokok Ligája szerda esti mérkőzésein. A legérdekesebbnek a H csoport végjátéka ígérkezik.

A Sevilla a legutóbbi Bajnokok Ligája-fordulóban nehéz helyzetbe hozta magát a Juventus elleni hazai vereségével. Győzelme esetén biztos csoportelső lett volna, így viszont Lyonban dől el a sorsa. Amennyiben a francia csapat legyőzi, de nem 1-0-ra, akkor csak a harmadik helyen zár, s mehet nagy sikerei színterébe, az Európa Ligába. Ugyanebben a csoportban a Juve még nem csoportgyőztes, de erre óriási esélye van, tekintve, hogy utolsó ellenfele a négyes leggyengébb tagja, a zágrábi Dinamo.

Az F csoportban a Real Madrid már egy hazai döntetlennel is beállítja saját klubrekordját, a 35 veretlenül végigjátszott tétmérkőzést – a nyolcvanas években a Leo Beenhakker által irányított elődök állították fel –, de ez még nem elég a csoportgyőzelemhez. A Dortmund két ponttal vezet a királyi klub előtt, de ez a különbség egy hazai győzelemmel ledolgozható. A Real a legutóbbi 32 hazai BL-mérkőzéséből huszonnyolcat megnyert.

Az E csoportban az egyetlen nyitott kérdés, hogy a Tottenham kerül-e az Európa Ligába. Csak akkor nem, ha a CSZKA Moszkva nyerni tud a Wembley-ben. A G csoportban a Leicester City, amely az ősszel többször győzött eddig a BL-ben, mint a Premier League-ben, már páholyban van. Így aztán könnyen elképzelhető, hogy a Porto megszerzi a továbbjutásához szükséges győzelmet. Ha a portugálok nem nyernek, a sorsuk a Bruges és a Köbenhavn kezében van – a dánok esetleges idegenbeli győzelmükkel előzhetnek.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, szerdai mérkőzések

E csoport: Bayer Leverkusen–AS Monaco, Tottenham Hotspur–CSZKA Moszkva.
Az állás: 1. (csoportgyőztesként továbbjutott) AS Monaco 11 pont, 2. (továbbjutott) Bayer Leverkusen 7, 3. Tottenham 4, 4. CSZKA Moszkva 3.

F csoport: Real Madrid–Borussia Dortmund (tv: Sport1, 20.00), Legia–Sporting CP (tv: Sport2, 20.30).
Az állás: 1. (továbbjutott) Borussia Dortmund 13 pont, 2. (továbbjutott) Real Madrid 11, 3. Sporting CP 3, 4. Legia 1.

G csoport: FC Bruges–FC Köbenhavn, FC Porto–Leicester City (tv: Sport Mánia, 20.30).
Az állás: 1. (csoportgyőztesként továbbjutott) Leicester City 13 pont, 2. FC Porto 8, 3. FC Köbenhavn 6, 4. FC Bruges 0.

H csoport: Olympique Lyon–Sevilla (tv: M4 20.42), Juventus–Dinamo Zagreb.
Az állás: 1. (továbbjutott) Juventus 11 pont, 2. Sevilla 10, 3. Olympique Lyon 7, 4. Dinamo Zagreb 0.

Minden mérkőzés 20.45-kor kezdőik. A keddi találkozók lapzárta után értek véget.