Sport

Zidane: Nem vagyunk lélektani előnyben

A francia mester szerint nem számítanak a múltbeli eredmények, az előttük álló két meccsen kell legyőzni az Atléticót

Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nincsenek lélektani előnyben az Atlético Madriddal szemben, mellyel kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoznak. 

"A múltbéli eredmények egyáltalán nem jelentik azt, hogy a mostani sorozatban is legyőzzük őket" - utalt a francia szakember a közelmúlt BL-párharcaira. A Real a 2013/14-es és a 2015/16-os BL-sorozat döntőjében legyőzte az Atléticót, míg a 2014/15-ös szezonban a negyeddöntőben búcsúztatta a városi riválist. Nem mellékesen míg a Real már tizenegy alkalommal megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, addig az Atlético egyszer sem.

"Még nem gondolok Cardiffra" - utalt Zidane a döntő helyszínére. A francia szakember szeme előtt kizárólag a keddi győzelem lebeg: "jól felkészültünk, mindenki készen áll a harcra, és arra, hogy bejussunk a döntőbe. Bárcsak most kezdődne már a mérkőzés, és ne kellene várni még egy napot" - mondta Zidane, hozzátéve, mindannyian tisztában vannak az első mérkőzés fontosságával. "Úgy kell játszanunk, mintha nem lenne visszavágó" - fogalmazott.

Varane játszhat, Pepe és Bale nem

A francia tréner megerősítette, hogy Raphaël Varane sérülése után ismét játékra alkalmas állapotban van, ellentétben Pepével és Gareth Bale-lel.

Az Atléticóból hiányozni fog több kulcsember

"Megtaláljuk a megoldást a keddi mérkőzésre" - igyekezett nyugalmat sugározni Diego Simeone, az Atlétio Madrid mestere, aki a nehézségek ellenére is próbált pozitív maradni. Csapatából ugyanis sérülés miatt több kulcsember nincs bevethető állapotban: Juanfran és Josema Giménez alighanem még a visszavágón sem játszhat, de kérdéses Sime Vrsaljko szerepeltetése is.