Sport

Visszavonultatja Emiliano Sala mezszámát a Nantes

A francia első- és másodosztály összes hétvégi meccsén megemlékeznek a repülőbalesetben elhunyt labdarúgóról

Visszavonultatja a repülőgépbalesetben elhunyt Emiliano Sala mezszámát korábbi klubja, a francia élvonalban szereplő FC Nantes, így a 9-es dresszt a jövőben már senki nem viselheti a csapatnál.

sala nantes
A nantes-i közönség már január 30-án, a Saint-Etienne elleni mérkőzésen énekléssel, molinókkal, transzparensekkel búcsúzott a klub volt játékosától, aki január 21-én tűnt el. A nyugat-franciaországi egyesület honlapján a halálhírt követően kizárólag a futballista fotója látható azzal az üzenettel, hogy "Sohasem felejtünk el, Emi". 
Elbúcsúzott a 28 évesen elhunyt futballistától és részvétét fejezte ki családtagjainak a Cardiff City is, továbbá számos játékos és klub

Egyperces tapssal emlékeznek Salára a hétvégi francia bajnokikon

Salára emlékezve egyperces tapssal kezdődnek a mérkőzések a hétvégén a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában és másodosztályában. "Ma este és egész hétvégén együtt tisztelgünk Emiliano emléke előtt a mérkőzések kezdőrúgását megelőzően" - jelentette be a Francia Labdarúgóliga elnöke. Nathalie Boy de la Tour az argentin támadót olyan játékosként írta le, akiben együtt volt meg az életöröm, a kedvesség, a nagyvonalúság és az egyszerűség. Noël Le Graët, a francia szövetség elnöke példás játékosnak nevezte Emiliano Salát, akit mindenki nagyra értékelt a pályán és azon kívül is.

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott január 21-én Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A roncsot a tengerfenéken vasárnap találták meg, benne egy holttesttel, melyet felszínre hoztak, majd a halottkém vizsgálatát követően csütörtökön késő este közölték, hogy Salára bukkantak rá.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.