Sport

Visszavonul a rivális motorját verseny közben lefékező olasz pilóta

Megbocsáthatatlan Romano Fenati tette

Botrányos tette után, 22 évesen visszavonul a versenyzéstől az olasz Romano Fenati, aki a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/órás sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját.

„Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem és azzal a fájdalommal, amin keresztülmegyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok” - fogalmazott a La Repubblica hasábjain a versenyző. Fenati a Moto2-es futam 23. körében Stefano Manzival szemben követette el a sportszerűtlenséget, ami miatt azonnal kizárták. Az automatikus egyfutamos eltiltást további két versennyel toldották meg hétfőn. A pilóta csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el Fenati cselekedetétől, azt „megbocsáthatatlannak” nevezte, és elfogadta a büntetést. Egyben jelezte, hogy szerződést bontott a versenyzővel. Manzi a Gpone.com weboldalnak nyilatkozva azt mondta, Fenati meg akarta őt ölni, és amit tett, arra nincs mentség, ezért a jövőben nem akar szóba állni – most már csak volt – riválisával.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom