Sport

Világcsúccsal nyert az amerikai vegyes vegyesváltó

A második helyet az ausztrálok, a harmadikat holtversenyben a kínaiak és a kanadaiak szerezték meg

Akárcsak délelőtt az előfutamban, délután a döntőben is világcsúcsot ért el a 4x100 méteres amerikai vegyes vegyesváltó szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

amerikai vegyes vegyesváltó
Elöl Lilly King, Simone Manuel, Mallory Comerford és Kelsi Worrell, hátul Caeleb Remel Dressel, Matt Grevers és Kevin Cordes (b-j). MTI Fotó: Kovács Tamás
A Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kelsi Worrell, Mallory Comerford összeállítású négyes délelőtt 3:40.28 perces idejével megdöntötte a britek két évvel ezelőtt Kazanyban felállított 3:42.71 perces világrekordját.

A fináléban a Matt Grevers, Lilly King, Caeleb Remel Dressel és Simone Manuel összeállítású váltó 3:38.56 perces idővel nyert az ausztrálok, illetve a holtversenyben harmadik kínaiak és kanadaiak előtt. 

Ez volt a hetedik világcsúcs volt a Duna Arénában: a nyitónapon a svéd Sarah Sjöström a 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszta meg minden idők legjobbját, kedden a brit Adam Peaty 50 méter mellen a délelőtti előfutamban, majd este az elődöntőben is rekordot ért el, a kanadai Kylie Jacqueline Masse a női 100 méter hát, az amerikai Lilly King pedig a női 100 méter mell csúcsát javította meg.