Sport

Vass Ádám: Nem beszélni, focizni kell

Labdarúgás. Az MTk középpályása, aki a fradiban kezdte pályafutását, nem tagadja, az örökrangadó előtt jobban dobog a szíve

Vasárnap a kétszázötödik örökrangadó, vagyis MTK–Fradi-meccs következik. Az FTC a párharc esélyese, bár egy örökrangadó mindig háromesélyes. Ezt mondta lapunknak Vass Ádám, az MTK válogatott középpályása is.

vass
Vass Ádám (balra) pontot remél a rangadón, és szeretne ismét válogatott lenni (Fotó: Kövesdi Andrea)

– Gondolom jókora hátrány lehet önöknek, hogy a Hidegkuti-stadion átépítése miatt albérletben, a Bozsik-stadionban fogadják a Fradit.
– Mit tehetünk, kénytelenek vagyunk elfogadni. Jobb lenne a megszokott környezetben játszani, különösen egy ilyen rangadót, ám erre nem lehet hivatkozni, ezzel nem lehet az esetleges kudarcot magyarázni.

– Ön is úgy látja, az örökrangadó mindig háromesélyes?
– Igen. Nagyon nehéz hetet zártunk, a múlt héten Székesfehérvárott súlyos vereséget szenvedtünk. Mit mondjak, nem hiányzott ez az óriási pofon, viszont itt az alkalom a javításra.

– Jól kezdték a bajnokságot, de mára mintha megtorpantak volna. Hullámvölgy?
– Remélem, hogy nem az. A Videoton szerintem ma a bajnokság legjobb formájában játszó csapata, és mi ott beleszaladtunk a késbe. Igaz, előtte is vereséget szenvedtünk, de még mindig ott vagyunk a táblázaton a középmezőnyben. Ha Fradi ellen sikerülne a bravúr, akkor minden a helyére kerülne.

– Önnek pikáns lehet az örökrangadó, hiszen a Fradiban nevelkedett. Vagy ma már ez nem jelent semmit?
– Nyilvánvaló, hogy nekem a Fradi-meccs mindig más, mint a többi párharc. Mégiscsak dolgoznak az emlékek, és hát mit tagadjam, ilyenkor jobban dobog a szívem. De profi futballista vagyok, és most az MTK-ban játszom.

– Látta az idei bajnokságban a Ferencvárost?
– Igen, láttam, mégpedig azt, hogy jobb formában van, mint mi. Thomas Doll munkája kezd megmutatkozni, de azt is láttam, hogy azért az ő gépezetük sem működik tökéletesen. Tisztában vagyunk a Fradi erényeivel, s Gera Zoli visszatérése nagyon nagyot lendít a csapat játékán. Ő egy pillanat alatt eldönt egy-egy meccset.

– Milyen eredményt vár?
– Pontot, pontokat remélek. És azt, hogy játékban is hozzuk azt, amit a bajnoki rajton már megmutattunk. Még nagyon az elején vagyunk, de egy örökrangadón kivívott siker messzire repíthet bennünket. Nemcsak a csapatjátéknak, hanem az egyéni ambí­cióinknak is jót tehet.

– Nyilván önnek is a válo­ga­tottságnál.
– Természetesen. Szeretnék megint válogatott lenni, és örülök, hogy néhány összetartáson ott lehettem. De nem beszélni, futballozni kell.