Újra játszik a Kemény-csapat

17. FINA masters-világbajnokság. Férfi vízilabdaegyüttesünk az olaszok ellen kezd a Hajós Alfréd uszodában – A cél nem változott, Váriék aranyérmet akarnak nyerni

Gyorsan lefoglalták a szurkolók az ingyenes belépőket a budapesti masters-világbajnokság férfi vízilabdatornára, amelyen Millennium névvel a magyar olimpiai bajnokok csapata is indul a Hajós Alfréd uszodában. A felkészülésről is kérdeztük Vári Attilát, aki a vb szervezőbizottságának is a tagja.

vízilabdaegyüttes 20170804
A Millenniumi válogatott sajtótájékoztatóján Vári Attila (balról), Szécsi Zoltán, Kósz Zoltán és Varga Tamás beszámolt a felkészülésről. Varga Tamás kijelentette: Biros Péter búcsúmeccse döbbentette rá őket, hogy milyen jó együtt játszani. Hozzáfűzte: túl azon, hogy meg szeretnék nyerni a vb-t, tisztában vannak vele, hogy toborzó jellege is lesz az eseménynek. Szécsi Zoltán elárulta, hogy összesen száz kilót fogytak az edzéseken (Fotó: Hegedüs Róbert)

– Izgul? Milyen edzettségi állapotban várja a hétfői rajtot?

– Egy kicsit drukkolok ugyan, de mivel korábban is rendszeresen mozogtam, nem volt nehéz elkezdeni a felkészülést. Egyébként a csapat többi játékosa is rendszeresen sportol, ezért megfelelő fizikai állapotban vagyunk. A közös edzéseken sikerült a csapatjátékot is gyakorolni.

– Mikor kezdték el a közös edzéseket?

– Néhány hete. Természetesen már nem napi nyolc-kilenc órát edzünk, de remek dolog újra a régi társakkal egy csapatban küzdeni.

– Mindenki vállalta a szereplést a Millennium csapatában?

– A felkérésre senki sem mondott nemet. A kapitányunk, Kemény Dénes edzői munkáját Kósz Zoltán segíti, így Szécsi Zoltán és Gergely István lesz a kapus.

– Százhúsz csapat nevezett. Minek köszönhető a nagy-nagy játékkedv?

– Mivel a szervezőbizottságban is dolgozom, így örömmel tapasztaltuk, hogy jelentősen megnőtt az érdeklődés, mert míg két éve, Kazanyban harminc csapat játszott, most százhúsznál le kellett állítanunk a jelentkezést. Nagyon jó dolog, hogy ilyen sokan fizettek nem kevés nevezési díjat csak azért, hogy újra átérezzék a játék örömét, a tétmeccsek izgalmát.

– Millennium néven játszanak, miért nem magyar válogatottként?

– Azért, mert ez a torna nem válogatottakról szól, hanem amatőr csapatokról. Jó néhány klubcsapatban fog korábbi világsztár játszani. S ez a torna más, mint egy világverseny. Többen elhozzák a családjukat, barátaikat, és ez az idegenforgalmat is jelentős mértékben élénkíti.

– Milyen szereplést vár a Millenniumtól?

– Először is szeretnénk jól érezni magunkat, és ismét élvezni a szurkolók szeretetét a telt házas meccseken. Minden megteszünk azért, hogy megháláljuk a szurkolók támogatását. wA Millenniumi válogatott a plusz 40-es korosztály B csoportjában játszik. A Kemény Dénes irányította csapat hétfőn az olasz, kedden a török együttes ellen játszik 19 órától, a Hajós Alfréd uszodában. A cél egyértelmű: a döntőbe jutás, a világbajnoki cím megszerzése. (MS