Sport

Újabb magyar sikerek az ifjúsági olimpián

Késely Ajna 200 méteres gyorsúszásban diadalmaskodott, a kardvívó Rabb Krisztián és Pusztai Liza pedig az Európa-válogatott tagjaként állhatott fel a dobogó tetejére

Az úszó Késely Ajna aranyérmet nyert 200 méter gyorson szerdán a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.

 A 17 éves magyar versenyező 1:57.88 perces idővel csapott célba. Késely korábban 800 méter gyorson sem talált legyőzőre, így már a második aranyát ünnepelhette az argentin fővárosban.

Az egyéni győzelme után a vívók vegyescsapat-versenyében is aranyérmet nyert az európai 1-es válogatott tagjaként Pusztai Liza és Rabb Krisztián.

A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. Európát három, Amerikát, valamint az ázsiai-óceániai zónát két-két, Afrikát pedig egy válogatott képviselte.

Az Európa 1-es csapat a negyeddöntőben 30-18-ra verte Afrikát, az elődöntőben 30-22-re az Európa 3-as együttest, a döntőben pedig 28-25-re Ázsia-Óceánia 1-es hatosát. A fináléban a két magyar alapozta meg a sikert, mivel Rabb 5-3-ra, Pusztai pedig 5-1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10-4 volt az állás.

A magyar küldöttség eddig nyolc arany-, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet szerzett. A vegyescsapat-versenyben elért helyezés a hivatalos éremtáblába nem számít bele.