Sport

Új adó közvetítené a játékokat

Olimpia. A riói versenyeket is érintik a tervek

Könnyen lehet, hogy nem az M4 sportcsatornán láthatjuk majd a riói olimpiát. Azt már tavaly sokszor megírták, hogy az MTVA két újabb tematikus adót, az M5-öt és az M6-ot is elindítaná az idén.

Információnk szerint az előbbi csatornát úgy vezetnék be, hogy azon követhetnénk majd a nyári játékok eseményeit. Így az M4-en megmaradnának a már megszokott sportközvetítések. Bár Forma–1-es versenyt nem rendeznek az olimpia ideje alatt, augusztus 5. és 21. között, de NB I.-es labdarúgó-fordulókat, magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája- és Európa-liga-selejtezőket, európai Szuperkupa-döntőt, túraautó-vb-futamot igen, és ezek mind a nemzeti sporttévében lesznek vagy lennének láthatók a nyáron. Így logikusnak tűnik az MTVA vezetőinek lépése, hogy az év legnagyobb sporteseményét egy másik közszolgálati adón közvetítsék. Egyúttal nem kellene igazodni más versenyekhez, sorozatokhoz, mérkőzésekhez, esetenként azok kárára. Az M5-ön pedig láthatnánk majdnem minden magyar sportoló szereplését.

Lapunk megkereste Héder Barnát, az M4 Sport új sportigazgatóját, aki nem akart a témában nyilatkozni. Az MTVA kommunikációs osztályán azt kérték, hogy kérdéseinket írásban juttassuk el hozzájuk. Ez megtörtént. Lapzártánk előtt érkezett válaszukban még a türelmünket kérték.