Sport

„Üdv Torinóban, Cristiano!”

Így reagáltak régi és új csapattársai Ronaldo klubváltására - A Juve egy másik Real-szupersztárt is vinne

Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához szerződött. Sajtóhírek szerint a klubváltásra százmillió euróért (32,4 milliárd forintért) került sor, és az ötszörös aranylabdás portugál sztár évi 30 millió eurót (9,7 milliárd forintot) fog keresni Torinóban.

A Real Madrid kapitánya, Sergio Ramos szinte azonnal reagált az átigazolási hírre. A spanyol védő sok szerencsét kívánt Ronaldónak a Juventusban.

„A góljaid, a statisztikáid, minden, amit együtt megnyertünk, önmagáért beszél. Örökre beírtad magad a Real Madrid történelmébe. Madridistaként mindig emlékezni fogunk rád, örök élmény volt veled játszani. Sok szerencsét kívánok, nagy ölelés."

„Fantasztikus játékos és ember vagy. Öröm volt veled játszani az elmúlt öt évben. Sok szerencsét a jövőben barátom." - írta Gareth Bale, a spanyol együttes szélsője, akit szintén több csapattal hoztak hírbe a nyáron.

„Elmondhatatlanul nagy szereped volt abban, hogy ennyi trófeát sikerült nyerni az elmúlt esztendőkben. Igazi bajnok vagy, öröm volt veled játszani. Csak a legjobbakat tudom kívánni legenda." - Ezt már Toni Kroos írta, a fehérmezesek irányítója.

Marco Asensio számára élményt jelentett együtt játszani Ronaldóval: kiemeli, hogy minden értelemben példaként járt elöl, majd sok sikert kívánt neki.

A Juventusban egy régi ismerőse kitörő örömmel fogadja majd: Sami Khedira! Ő így köszöntötte a támadót: "Üdv Torinóban, Cristiano! Madridban is jól éreztük magunkat együtt, alig várom, hogy újra munkához lássunk! Ez egy különleges nap a Juventus számára."

A torinói klub ikonja, Alessandro Del Piero szerint Ronaldo a legjobb döntést hozta azzal, hogy a zebrákhoz igazolt. 

Objektum doboz


A ligaelnök Ronaldo távozása után sem aggódik a bajnokság leértékelődésétől

Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga vezetője nem tart a bajnokság leértékelődésétől Cristiano Ronaldo távozása után. Bár a spanyol bajnokság (La Liga) "szegényebb lett" a portugál Cristiano Ronaldo távozásával - az ötszörös aranylabdás kedden szerződött a Real Madridból a Juventushoz -, Tebas a Marca című lapnak kifejtette: az elmúlt években elvégzett munkájuknak köszönhetően a játékosmozgások már nem fejtenek ki olyan nagy hatást a liga egészére, mint korábban.

"Akkor tíz hasonló esetből kilencnél aggódnom kellett, most tízből négynél, ami nem ugyanaz" - mondta a ligaelnök. Hozzátette: sok munkájuk van abban, hogy ne függjenek döntően az átigazolási piactól, még akkor sem, ha egy ilyen nagyságrendű futballista távozik.

"A La Liga a játékosok neve fölött áll, miként a Real Madrid is értékesebb Cristiano Ronaldónál" - hangsúlyozta.

A La Liga a második legértékesebb európai labdarúgó-bajnokság, az angol mögött és a német előtt. A spanyolok egy hónappal ezelőtt, 2022-ig szóló, 3,4 milliárd eurós szerződést kötöttek a közvetítési jogokról, ami 15 százalékkal több, mint ami a korábbi megállapodásban szerepel. Ennél jobb feltételekkel csak a Premier League (4,46 milliárd euró) adta el a közvetítési jogait. Pedig Tebas szerint nem ott játszanak a legjobb játékosok és nem ott vannak a legjobb klubok.

"A műsorszolgáltatási piac nem így működik" - mondta a ligaelnök. Kiemelte: a tárgyalások során senkitől nem hallotta, hogy Ronaldo vagy - a Barcelonában játszó - Lionel Messi nélkül gyengébb ajánlatot adna. "Őket a bajnokság érdekelte. Cristiano távozik, más játékosok meg jönnek, de ettől még nem kell újra tárgyalni a szerződéseket" - nyilatkozta.

ronaldo gif576
A 30 éves balbekk szerződtetését állítólag maga Ronaldo javasolta a Juve vezetőinek, mert kiváló barátságot ápol korábbi csapattársával. Az ára úgy 60 millió euró lehet.

Ronaldo átigazolásáról itt írtunk először!

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom