Sport

Továbbjutott a Fradi, de hogy?!

Rendkívül alacsony színvonalú meccset játszottak a máltai csapattal, temérdek technikai hibával

A Ferencváros 2-1-re nyert a Puskás Ferenc Stadionban a máltai Sliema Wanderers ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, így 3-2-es összesítéssel jutott tovább.

A következő körben a horvát HNK Rijeka lesz a magyar bajnoki bronzérmes ellenfele.

A találkozó előtt - az index videós beszámolója alapján - több száz szurkoló tiltakozott a klub új stadionjának beléptetési rendszere ellen. A drukkerek "kirekesztett fanatizmus" feliratú drapéria mögött a Keleti pályaudvartól a meccs helyszínére vonultak és többek között azt skandálták a klubelnököt megszólítva, hogy "Kubatov, nem kell a szkenner". A szurkolók azt kifogásolják, hogy biometrikus adatok megadása nélkül nem lehet majd az új stadionba bejutni.

EL FradiEurópa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágók:
Ferencváros-Sliema Wanderers (máltai) 2-1 (1-0)
Rendkívül alacsony színvonalú és sok technikai hibával találkozót láthatott a közönség, amely azonban így is láthatott gólt az első félidőben, ugyanis a kezezés miatt megítélt ferencvárosi büntetőt Ugrai értékesítette.

A folytatásban is inkább a magyar csapat támadott, szórványos próbálkozásait pedig szerencse kísérte, így megduplázta előnyét, csakhogy a máltaiak szinte első támadásukból szépítettek. Noha a vendégek egyetlen találatra kerültek a továbbjutástól, a hátralévő időben is a Ferencváros irányított, így nem forgott veszélyben 2. fordulós szereplése, sőt, egy ízben a kapufa mentette meg az újabb góltól a szigetországiakat.


Forrás: MTI