Sport

Történelmi siker: aranyérem született

Vitorlázó-világbajnokság. A zárófutam megnyerésével világbajnok lett Berecz Zsombor finndingiben

Történelmi sikert ért el Berecz Zsombor a dániai Aarhusban zajló vitorlás-világbajnokságon, aranyérmet nyert finndingiben, s ezzel megszerezte hazánk első világbajnoki aranyérmét olimpiai hajóosztályban. Az eredményhirdetés után telefonon értük el az újdonsült világbajnokot.

berecz
A harminckét éves Berecz Zsombor negyedik olimpiájára készülhet (Fotó: MVSZ/Cserta Gábor)

– Szerdán azt nyilatkozta, hogy megcélozza az első tíz hely valamelyikét. Ennyire alábecsülte magát?

– Nem, nem. De annyira változtak a körülmények, hogy nem lehetett előre megmondani, ki milyen helyezésre számíthat. Hol nagyon meleg volt gyenge széllel, hol pedig hűvösebb erős széllel. A változékony idő nagyon megnehezítette a versenyzést, persze nem csak nekem.

– Ilyen nehéz körülmények között számított arra, hogy megszerzi az olimpiai kvótát és a világbajnoki aranyat ?

– Csak amikor a zárófutamon győztesként beértem a célba, akkor tudatosodott bennem, hogy pályafutásom eddigi legnagyobb sikerét értem el.

– Negyedik olimpiájára készülhet. Milyen céllal?

– Ez a világbajnokság azt bizonyította, hogy soha sem szabad feladni. Nem kezdtem jól, de aztán voltam hetedik, második, majd első. Olimpián is 29. hellyel kezdtem, legutóbb Rióban 12. lettem. Tokióban előbb szeretnék végezni. Ezért fogok keményen edzeni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom