Sport

Titkos Hosszú klubjának bérleti díja

Úszás

Jobban őrzött, mint egy államtitok, hogy mennyiért használhatja a Duna Aréna medencéit az olimpiai bajnok Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics.

Ezt több médium is megpróbálta kideríteni, mindeddig sikertelenül. A Magyar Úszószövetség közleményéből csak az derült ki, hogy a válogatott úszók a nyári világbajnokságig térítésmentesen edzhetnek az új létesítményben.

A Népszava feltételezése szerint, Hosszúék érvényes bérleti szerződés nélkül használják a Duna Arénát. Ezt a helyzetet próbáltuk tisztázni, amikor – kérésüknek megfelelően – írásban küldtük el a következő kérdést a Nemzeti Sportközpontoknak: „Kovács Norbert főigazgató részére! Az elmúlt napokban a magyar médiában különböző és ellentmondásos adatok jelentek meg arról, hogy Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics mennyiért és milyen feltételekkel használja a Duna Aréna medencéit. Ezért arra a kérdésre szeretnénk választ kapni, hogy a Nemzeti Sportközpontok milyen szerződést kötött Hosszú Katinka klubjával? Ha lehetséges, kérjük a válaszhoz a szerződés másolatát is csatolni. Köszönjük a segítségüket, várjuk a válaszukat.”

Válasz azonban nem jött, aztán az egy hét múlva megismételt kérdésre a Nemzeti Sportközpontok sajtóosztálya a következőket írta: „Köszönjük megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a  feltett kérdésekkel kapcsolatosan a Nemzeti Sportközpontok illetékességgel nem rendelkezik. Szíves megértését kérjük.”

Vajon ki lehet az illetékes? A kérdés, újabb kérdést szült, ezért hát nyomozhatunk tovább.