Sport

Thomas Bach lenyűgöző játékokra számít Rióban

Az olimpiát megelőző fél év „mindig a legnehezebb” a szervezők számára

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a nyári riói játékok lenyűgözőek lesznek Brazília komoly pénzügyi nehézségei ellenére is.

"Hat hónappal vagyunk az olimpia előtt, s ez mindig a legnehezebb időszak a szervezők szempontjából" - mondta a német sportvezető Athénban, ahova egy díjkiosztó ünnepségre érkezett. - "Sok apróság van, amiben intézkedni kell. Így volt ez más rendezőknél, s így van most a brazilok esetében is."

A német sportvezető úgy látja, hogy bár Brazília gazdasági krízissel küszködik, a sport iránti komoly szenvedéllyel és alázattal, illetve nagy életörömmel készült eddig is és készül a rendezésre.

"Ha figyelembe vesszük, hogy brazil barátaink milyen körülmények között dolgoznak, csak hálásak lehetünk nekik mindazért, amit a játékok érdekében tesznek. Lenyűgöző a brazil házigazdák szenvedélye, már várjuk a megnyitót" - mondta Bach, aki a Riót érintő számos problémák egyikére sem tért ki konkrétan.

A NOB elnöke - elődjével, Jacques Rogge-gal közösen - a görög fővárosban menekülttábort látogat meg, illetve az 1896-os, első újkori olimpia központi stadionját is felkeresi csütörtökön.