Sport

Szervezett játékkal pontgyűjtés

Labdarúgás. Dárdai Pál szövetségi kapitány a klubjukban játszókra számít

A görögök elleni márciusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál budapesti sajtóbeszélgetésen aktuális kérdésekkel foglalkozott. Azt mondta, most már nagyon nehéz a válogatott keretébe bekerülni.

Sérülten érkezett tegnap Dárdai Pál egy budapesti, belvárosi szállodába, bal hüvelykujján rögzítőkötés éktelenedett. A szövetségi kapitány elárulta, hogy Németországban egy teremtornán családi csapatuk kapuját védte, akkor sérült meg.

Majd Dárdai áttért a válogatott életére, gondjaira és reményeire. Így például a játékosok átigazolásáról elmondta, hogy Elek Ákos kínai szerződése előtt természetesen felhívta őt telefonon, és kikérte a véleményét. A középpályásnak azt tanácsolta, mérlegelje a lehetőségeit. „Az dobja rá az első követ, aki nem tudja, mibe kerül egy család. Nekem majd azt kell megoldanom, hogy kipihenje a hosszú utazást”– magyarázta a kapitány. Szóba került amerikai Kansas Cityhez szerződő Németh Krisztián is. „Jó lenne, ha végre játszana Krisz­tián. Felőlem játszhatna a világ végén is, csak érje végre utol magát, mert amíg ez nem történik meg, a válogatottnál nem tudom számításba venni.”

Korábban azt tervezték, hogy a Magyarországon futballozóknak egyhetes téli edzőtábort tartanak Törökországban. Az edzőtábor mégis le lett fújva, mert Dárdai úgy látja, hogy napozni vagy kikapcsolódni kár Törökországba utazni. Ehelyett március 9-től 12-ig háromnapos összetartozás következik Telkiben, ahol már a hónap végén esedékes, görögök elleni Eb-selejtezőre tudnak hangolódni.

Az ősz folyamán a válogatott gerince összeállt, ezért a kapitány kijelentette, hogy a keretbe nehéz lesz bekerülni, ahhoz kiemelkedő teljesítményt kell nyújtani. Ami pedig a válogatott előtt álló, sorsdöntőnek tartott két mérkőzést illeti, Dárdai kijelentette, nem akar tippelgetésekbe bocsátkozni, de annyit elmond, hogy Görögország ellen is győzni szeretnének, de ha csak döntetlen születne, akkor sem fognak kétségbe esni. A minimális cél, hogy ne kapjon ki a csapat. Ha így lesz, a görögök a csoport utolsó helyén maradnak, és gyakorlatilag kiszállnak a továbbjutásért folyó versenyből. A cél, hogy szervezett játékkal gyűjtsék a pontokat az Eb-selejtezőkön.