Sport

Steven Gerrard Liverpool-mezt húz

Labdarúgás. A Vörösök egykori csapatkapitánya Ausztráliában „tér vissza”

A Liverpool már visszavonult legendás játékosai közül négy – köztük Steven Gerrard is – pályára lép május 24-én Sydney-ben, ahol az élvonalbeli FC Sydneyvel találkozik barátságos mérkőzésen az angol labdarúgócsapat.

Jürgen Klopp edző olyan liverpooli labdarúgókat keresett a mérkőzésre, akik a közelmúlt meghatározó személyiségei voltak, és még most is játékra alkalmas fizikai állapotban vannak. A német szakember a legendás csapatkapitány, Steven Gerrard mellett Jamie Carraghert, Steve McManamant és Daniel Aggert hívta meg keretébe.

„A legjobb az egészben az volt, hogy láthattam Stevie szemét, amikor megkérdeztem tőle: lenne-e kedve velünk jönni, és játszani” – utalt Klopp Gerrardra. A német edző úgy készült, hogy győzködnie kell a korábbi középpályást, aki azonban meglepte őt reakciójával.

„Azt felelte, hogy természetesen igen, majd megkérdezte, mikor megyünk” – tette hozzá Klopp, akinek meggyőződése, hogy a liverpooli klub ausztrál rajongói a jelenlegi sztárok mellett kíváncsiak a közelmúlt klasszisaira is. A decemberben visszavonult Gerrard jelenleg a Liverpool utánpótlásánál edzősködik. Carragher és McManaman televíziós szakértőként maradt a labdarúgás mellett, a 32 éves Daniel Agger pedig tavaly nyáron hagyott fel az aktív játékkal. A barátságos összecsapást a 83 500 néző befogadására alkalmas ANZ Stadionban, a korábbi olimpiai stadionban rendezik.