Sport

Spanyol és angol házi rangadók jönnek az EL-ben

Labdarúgás

Egy spanyol és egy angol házi­meccs is lesz az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Valószínűleg az Athletic Bilbao és a Valencia, valamint a Liverpool és Manchester United is jobban örült volna, ha nem valamelyik honfitársát kapja az UEFA tegnapi nyoni sorsolásán.

Jókora magabiztosságról tanúskodik, hogy a sorsolás után az idényben hullámzó teljesítményt nyújtó Manchester honlapján nem az esélyekről meg az ellenfélről, hanem arról írtak, hogy ha Louis van Gaal csapata megnyeri az Európa-ligát, akkor ősszel a Bajnokok Ligájában indulhat. Érdekes észjárás, hogy a klubnál reálisabbnak látják az EL megnyerését, mint a Premier League-ben elcsípni a negyedik, még BL-indulást jelentő helyet.

A Manchester United amúgy most az ötödik, hat pontra lemaradva a városi rivális Manchester Citytől, ám az idei formáját tekintve valóban csekély az esélye egy helyet előrébb lépni.

De összesorsolták a Bundesliga, valamint a Premier League jelenlegi második helyezettjét is. Érdekes lesz a a végső győzelemre is esélyes Borussia Dortmund és a Tottenham Hotspur összecsapása is.

Országon belül utazik az EL-ben az Athletic Bilbao és a Valencia, amely egymással játszik a legjobb 16 között. Az első mérkőzéseket március 10-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.


Európa Liga, nyolcaddöntő: Sahtar Donyeck–Anderlecht, Basel–Sevilla, Villarreal–Bayer Leverkusen, Athletic Bilbao–Valencia, FC Liverpool–Manchester United, Sparta Praha–Lazio, Borussia Dortmund–Tottenham Hotspur, Fenerbahce–Braga