Sport

Riói olimpia: Lassan fogynak a jegyek, de nem aggódnak a szervezők

„A brazilok az utolsó pillanatban vásárolnak”

A brazil szervezők nem aggódnak amiatt, hogy lassan fogynak a jegyek a nyári riói olimpiára.

riói olimpia lead
Fotó: Reuters

„A brazilok az utolsó pillanatban vásárolnak” - indokolta a derűlátást Mario Andrada, a szervezőbizottság kommunikációs igazgatója egy Los Angeles-i rendezvényen, amelyre a legfőbb amerikai riói éremvárományosok gyűltek össze. - „Nincs semmi probléma, az összes jegyet el fogjuk adni” - tette hozzá.

A riói szervezők a múlt héten tették közzé, hogy egyelőre még csak a belépők negyvenhét százalékát értékesítették. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a jegybevételekkel kapcsolatos előzetes bevételi elvárások (194 millió dollár) hetvennégy százalékát már realizálták. Ez utóbbi adat annak köszönhető, hogy a kiemelt versenyek, illetve a nyitóünnepség már „technikailag teltházas". Az augusztus 5. és 21. közötti riói játékokra összesen 7,4 millió belépőt hoztak forgalomba.

Andrada Los Angelesben igyekezett eloszlatni a munkálatokkal kapcsolatos aggodalmakat is. Elsősorban a pályakerékpáros versenyeknek otthont adó velodrómra, illetve az Ipanema negyedet az Olimpiai Parkkal összekötő négyes metróvonalra tért ki.

„Már majdnem megvagyunk, a velodróm készen lesz a tesztversenyre, a metró pedig az olimpiára” - mondta.

A történethez tartozik ugyanakkor, hogy a pályakerékpáros csarnok kivitelezésének csúszása miatt januárban március közepéről április-május fordulójára halasztották a tesztversenyt, ami miatt akkor elégedetlenségét fejezte ki a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség.

A metrókivitelezéssel megbízott cég az év elején azt közölte, hogy a tizenhat kilométeres vonalból - amelynek átadását július elejére tervezik - tizenhárom kilométernyivel elkészültek.

A Magyar Olimpiai Bizottság delegációja a legutóbbi látogatása alkalmával némi lassulást tapasztalt az előkészületekben a riói olimpia helyszínén, ugyanakkor - amint az a testület honlapján olvasható beszámolóból kiderül - biztos benne, hogy minden időben elkészül majd a rajtra.